1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Tri veci. 1. Opakovaný úspech Základnej školy SSV. Pani riaditeľka by mohla prísť aj na rokovanie MsZ a ozrejmiť nám v čom tkvie tajomstvo ich celoslovenského úspechu.  2. Hodnotná séria desiatich článkov Jakuba Forgácsa k bystrickému Novembru 1989 (tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu a tu). Po nedávnom filme Jakuba Julényho je to ďalší dôležitý príspevok od ďalšieho mladého človeka do mozaiky Nežnej revolúcie v BB.  3. Vynikajúci utorňajší happening Pocta ľudskosti. Obdivujem schopnosť Vierky Dubačovej nadchnúť tých najneuveriteľnejších ľudí a pospájať ich do zmysluplných celkov.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Tri veci. 1. Zastrašovacia žaloba Lesov SR na poslanca NR SR Jana Mičovského. Jano je čestný chlap, ktorý nikdy nehovorí do vetra, a tak ako v minulosti dokáže to aj teraz, uvidíte. 2.  Už štvrtý proces vo veci nehody sanitky na Ďumbierskej z októbra 2010 a stále bez jednoznačného výsledku: Pomalá spravodlivosť – odmietnutá spravodlivosť. 3. Rozhodnutie piatkového ustanovujúceho MsZ, že najbližšie (formálne) rokovanie MsZ bude až 27. januára a ďalšie pracovné zasadnutie dokonca až koncom februára! Vzhľadom na to, že zastupiteľstvo je zablokované už od októbra, a mesto nemá schválený rozpočet, privítal by som teda väčšiu flexibilitu. 

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Trom veciam. 1. Podal som ako právny zástupca Mesta odvolanie na Najvyšší súd, vo veci údajnej diskriminácie. Máme sa jej vraj dopúšťať tým, že v mestských škôlkach vyberáme za nebystrické deti vyššie poplatky (28 eur/mes.) ako za bystrické (14 eur/mes.), ts-ts-ts. 2. Chystáme sa v BBA zadefinovať zoznam nedotknuteľného a nepredateľného nehnuteľného majetku mesta, tzv. „zákon o rodinnom striebre“ . Kým to dokončíme, otázka na telo: čo by ste do takéhoto zoznamu dali Vy? 3. A to najlepšie na koniec – šikovný mladý organizátor Matúš Kucbel doniesol do Bystrice ďalšieho skvelého organistu. Vďaka. Adventná nedeľa, ako má byť:-) 

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.