BBonline.sk (FR, foto: arch. BBo) | 25.2.2012

Tento rok sa bude pod Urpínom grilovať už v máji

Po minuloročnom októbrovom uvádzacom ročníku čaká Banskú Bystricu opäť veľké podujatie spojené s grilovaním a tento raz nielen rebierok. V druhej polovici mája sa park pod Pamätníkom SNP Námestie Slobody až na tri dni zaplní vôňou grilovaných špecialít na podujatí Grilliada.

Úvodný ročník prekvapil účasťou okolo 9 tisíc návštevníkov aj samotných organizátorov, a tak sa tohtoročná Grilliada uskutoční na voľnejšom priestranstve parku pod Pamätníkom SNP. Podujatie sa rozloží aj po časovej stránke, keď sa bude grilovať od piatku 18. do nedele 20. mája. V piatok by sa mali grilovať ryby, zelenina a syr, v sobotu zas mäso a aj z vlaňajška obľúbené rebierka. Súťažiace reštaurácie bude tentokrát hodnotiť odborná porota, ale hlasovať bude opäť aj verejnosť. Podobne ako vlani sa budú dať zakúpiť kupóny, ktoré budú okrem porcie grilovaného jedla znamenať aj možnosť zahlasovať o najobľúbenejšiu reštauráciu. Garantom podujatia bude aj v tomto roku uznávaný šéfkuchár Jaroslav Žídek. Grilliada pritom chce už v tomto roku prekročiť regionálne hranice a zaujať ľudí z celého Slovenska.

Vlani sa na banskobystrickom Námestí SNP spotrebovalo 800 kilogramov bravčových rebierok a 500 kilogramov iných mäsových dobrôt, ktoré ponúkala šestnástka banskobystrických reštaurácií. Viac z vlaňajšej atmosféry si môžete pozrieť v našom článku…

Organizátorom podujatia už v tomto roku nebude agentúra Gee & Stone, ale spoločnosť Visit BB, ktorá je spoločným podnikom spomenutej agentúry a mesta Banská Bystrica.