1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Ako predseda Komisie pre pamätihodnosti mesta (KPM) som rád, že na utorkovom rokovaní MsZ bolo schválených päť nových bystrických fajnovostí. Celkovo teda nechávame po sebe za toto funkčné obdobie vyše sto mestských pamätihodností a k tomu vyše dvadsať zrealizovaných projektov podporených grantovou schémou KPM.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo?  Na utorkovom MsZ som do tretice predložil návrh novely VZN o dotáciách. No zatiaľ čo predchádzajúce dva razy získala novela dosť malú podporu, tentokrát neprešla – len rozdielom jedného jediného hlasu. To už človeka aj trochu naštve…:-). Čo už.  Ak však budem znovuzvolený, predložím novelu opäť.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Verejným výzvam. Teda konkrétne: Vážení relevantní primátorskí kandidáti, ktorí tvrdíte, že nechcete vydať mesto do rúk Smeru, menovite pp. Bielik, Gogola, Ivan a Korytiak, prosím a žiadam vás, spojte sa!  Spojte sa, dohodnite sa na jednom mene a s tým menom vyrazte/vyrazme spoločne do primátorského boja. Pretože ak tak – z akéhokoľvek dôvodu – neurobíte, víťazstvo pána Noska (a hlavne kmotrov stojacich za ním) bude tak trochu aj vašim „víťazstvom“…

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.