BBonline.sk (M. Blaško) | 29.9.2015

Ochutnávame obedové menu v bystrických reštauráciách: Červený Rak

Po týždni sme sa znovu vybrali ochutnávať obedové menu v banskobystrických reštauráciách. Naše kroky tentokrát smerovali do reštaurácie Červený Rak, ktorá sa nachádza priamo na námestí SNP.

rak4

Na obed som dorazil tesne pred pol dvanástou, s výberom miesta na terase som však žiadny problém nemal, terasa sa začala napĺňať až okolo pravého poludnia. Na výber denného menu sú tu každý deň dve polievky, jedna z nich samozrejme slepačí vývar s rezancami. Tri hlavné jedlá dennej ponuky v cene 3,90 respektíve 4,19 € a jedno menu týždňa za 7,90€.

Polievka

Keďže mám slepačích vývarov dosť, vybral som si fazuľovú polievku na kyslo. Veľmi príjemná čašníčka mi po mojom výbere za krátky čas doniesla na stôl skutočne hustú fazuľovicu. Zatiaľ najteplejšia polievka, čo som za moju éru ochutnávania obedov v reštauráciách jedol. Polievka rozhodne nebola pripravená z plechovkovej fazule. Samotná fazuľa bola uvarená akurát a hlavne jej bolo okrem zemiakov v polievke dosť veľa. Dochucovanie som vôbec neriešil, nechýbalo jej nič. Už po jej dojedení som sa cítil byť celkom plný.

rak3

Hlavné jedlo

Spomedzi hlavných jedál som mal na výber kuracie nugetky v syrovom cestíčku s varenými zemiakmi, bravčový plátok s grilovanou cuketou a pečeným plátkom slaniny s dusenou ryžou a listové šaláty so zeleninou s vareným vajíčkom a tuniakom s domácou cibiattou. Siahol som po prvej voľbe.

rakTanier, na ktorom boli varené zemiaky s roztrúsenou petržlenovou vňatou a jednou cherry paradajkou spoločne s kuracími nugetkami vyzeral veľmi pohľadne. Ako prvé ochutnávam zemiaky. Bol som prekvapený ich teplotou, možno to bol zámer, no boli studené. Časom mi však samotná teplota zemiakov vôbec neprekážala, viac mi prekážalo dochutenie celého hlavného jedla. Tak ako v zemiakoch, tak aj v kuracích nugetkách mi chýbala soľ, pomôcť som si nemohol ani koreničkami, pretože tie sa na stole nenachádzali.

Cestíčko a samotné kuracie nugetky však boli fajn, takisto aj ich teplota. Príjemne ma prekvapila možnosť výberu malého domáceho pivka či malej kofoly k obedovému menu zdarma.

Obed hodnotím v konečnom dôsledku pozitívne. Veľmi milá obsluha, možnosť výberu dvoch polievok, z čoho bola fazuľová naozaj tip-top a troch hlavných jedál. Mínusom je však určite slabšie dochutenie hlavného jedla, cez ktoré sa však po pár hltoch dalo preniesť a možnosť výberu iba jedál s mäsom (teda aspoň v pondelkovom menu).

Aké skúsenosti máte s touto reštauráciou vy? Zdieľajte svoj názor v diskusii pod článkom…


Ak chcete vedieť, čo ponúkajú v reštaurácii Červený Rak a ďalších 25 v našom meste dnes, pozrite si náš denný prehľad obedového menu v Banskej Bystrici. Ako nám chutilo v iných reštauráciách sa dočítate tu…

Fotogaléria