1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Prehral som v stávke dve pivá. Tipoval som totiž, že na prvé diskusné fórum k participatívnemu rozpočtu nepríde viac ako päťdesiat ľudí. A bolo ich tam takmer sto (z toho 71 hlasujúcich). Prehra, ktorá ma naozaj nemrzí, naopak.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Mestský poslanec Martin Turčan si zaplatil v tlači inzerát, aby Bystrici, Kotlebovi a (hlavne) Frešovi oznámil, ako veľmi je on a jeho miestny zväz SDKÚ za SNP. Za iných okolností by som si povedal – fajn. To by však nesmelo byť po fatálnom zlyhaní SDKÚ pred druhým kolom župných volieb. Takže k inzerátu asi len Satinského slová: neskoro riť biť, keď sa už posrala…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Stretávame sa s ľuďmi, ktorí vo väzbe na našu verejnú výzvu prejavili záujem rozšíriť rady BBA. Myslím, že aj vďaka nim postavíme v novembrových komunálkach slušný tím.  

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.