1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Ako jedného z dvanástich splnomocnených zástupcov verejnosti v rámci hromadnej pripomienky proti okliešteniu Infozákona ma mimoriadne príjemne prekvapilo, za aký krátky čas sa našlo vyše sedem tisíc aktívnych občanov, ktorí prekazili nedemokratické zámery ministerstva hospodárstva. Nateraz. Bdelosť ale nezaškodí. 

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Po letnom zatvorení niektorých výstav  v Stredoslovenskom múzeu (do júna 2014) a Hodinovej veže na námestí (do mája 2014) je najnovšie zatvorená aj hlavná expozícia Múzea SNP (do februára 2014). V jednom, druhom aj treťom prípade sú za tým objektívne dôvody (digitalizácia zbierkového fondu, rekonštrukcia skorodovanej ochodze veže, resp. príprava na augustovú oslavu 70. výročia SNP), to ale nič nemení na veci, že zimná turistická sezóna 2013 bude v Bystrici značne ochudobnená. Škoda.

 3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Študujem podklady na blížiace sa utorkové rokovanie MsZ (viď najmä vyhlásenie OVS na Amfiteáter, zrušenie OVS a e-aukcie na mestský infosystém a vyhlásenie nových pamätihodností mesta), a po večeroch rysujem hrubé čiary návrhu Štatútu participatívneho rozpočtu. No a zároveň som sa rozhodol, že v sobotňajších voľbách budem voliť iba poslancov, nie ale župana. Na začiatku kampane som mal jasného favorita. Kaníka, samozrejme. No ten jeho následný koncert pravicového populizmu  sa mi v hlave tak domiešal s Maňkovou mľandravou ľavicovou demagógiou, že obaja páni zostali v mojich očiach na konci kampane akosi na nerozoznanie. Maník a Kaňka. Ďakujem, neprosím.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.