1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Tak napríklad vydarený nedeľný podvečer venovaný odkazu Jána Langoša,  začiatok prác na obnove druhého zastavenia najdlhšej a druhej najstaršej krížovej cesty na Slovensku,  ale aj návšteva priestorov rodiaceho sa sásovského Divadla pod Balkónom, ktoré už za pár týždňov rozbehne svoju bohumilú činnosť. Ochrancovia pamäte mesta, robíte vynikajúcu prácu!

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? V spolupráci s Radou primátora pre neziskové mimovládne organizácie sme pripravili nové pravidlá koncepčnej podpory MVO. Návrh hladko prešiel odborným aparátom mestského úradu i  finančnou komisiou MsZ, až zahučal – na Mestskej rade. Osobitnú „zásluhu“ má na tom členka rady a viceprimátorka Čižmárová, teda tá, ktorá sa s obľubou pasuje za priateľku občianskej spoločnosti. Jej výhrady k návrhu pritom boli všetko len nie odborné… Nevadí, nevzdávam to, na konci bič plieska. Rozhodne sa na rokovaní MsZ 30. júna…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Okrem bežnej poslaneckej rutiny (zasadnutie občianskej rady hornej Sásovej, tradičné bezplatné právne poradenstvo v knižnici, účasť v skupine na prípravu PHSR 2014 – 2020, obhliadka rekonštrukčných prác v rámci Zimného štadióna, odborná diskusia k novému výkazníctvu programového rozpočtu mesta, …) chystám, aj s kolegami v klube, jedno malé prázdninové prekvapenie. Podrobnosti už čoskoro.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.