1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Veľký záujem ľudí „obcovať“, tvoriť bystrickú obec. T.j. pracovať v komisiách, tematických skupinách, občianskych radách… Len tak, nezištne, z lásky k mestu.  Hoci starí politickí bafuňári  – a ich mediálni poskokovia – sú z toho zľahka nervózni, tú lavínu nedokážu zastaviť. Zariskujem, že budem za smiešneho, ale napíšem to: Bystrica síce pomaly, ale isto, krok-za-krokom, prechádza z rúk partají a biznismenov do rúk ľudí. Hrdých a sebavedomých mešťanov. Historická chvíľa.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Zmiznutie Miroslava Pejka. S Miroslavom mám zaujímavý vzťah: do verejného priestoru sme vstúpili približne v rovnakom čase – on ako mladý elév v týždenníku MY – BBN a ja ako nový komunálny poslanec. Učili sme sa teda na sebe, nikdy sme sa však nepodrazili. Nie sme priatelia, no bol a dodnes medzi nami zostal obojstranný rešpekt. Modelový vzťah novinár vs. politik – t.j. „partnership, not friendship“. Do kelu, Miro, myslím na Vás denne, ozvite sa, prosím.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Sľúbili sme, spravili sme.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.