Týždňový výber toho najzaujímavejšieho, čo z môjho pohľadu internety a život dal v 45. týždni. Facebook je fajn, ale má nevýhodu, že spätne sa v ňom veľmi ťažko vyhľadávajú staré informácie. Viete, že niekto niekde hodil pred rokom zaujímavý článok a neviete ho nájsť. Alebo si spomeniete na nejakú hlúposť, ktorá pobavila a nechce sa vám polhodinu browsovať googlom a hľadať. Preto si tu budem v týždňových intervaloch odkladať to najzaujímavejšie, čo Facebook, internety a život dal.

Jedna vec je mať veľa prachov na kampaň, druhá vec ich aj rozumne využiť. A politická strana SMER-SD je jednotkou, čo sa týka slovenského politického marketingu. Dokazuje to aj najnovším videom, ktorý nepresvedčí presvedčených, ale zmobilizuje a utvrdí v presvedčení rozhodnutých. A tých je podľa prieskumov 40%. Strana SMER-SD napriek všetkému prezentuje aj hodnoty (alebo za ne skrýva svoju činnosť) a nemá konkurenciu. To, že si stále drží takú silnú podporu je aj zásluhou opozície. Neponúka žiadnu alternatívu, naopak preteká sa s Ficom na poli, kde to má vopred prehrané. Aké hodnoty prezentuje v súčasnosti pravica?

Krátky slogan je niekedy údernejší ako veľa viet. Kanadská vláda je zložená pol na pol z mužov a žien. Premiér na otázku, prečo je pre neho dôležitá rodová rovnosť, odpovedal jednoducho: „Lebo je rok 2015.“ Na Slovensku žijeme mentalitou stále v 19. storočí.

https://www.youtube.com/watch?v=MxWL-ksZE4s

Keby súťaž MISS World nebola najmä o zákulisnej politike, ale o objektívnych faktoroch krásy, patrila by naša tohtoročná slovenská zástupkyňa k favoritkám. A to aj vďaka skvelej videoprezentácii, s hudobným podmazom Polomčanky Katky Málikovej na motív horehronskej trávnice A vy hory, hory. Zábery štíhlonohej bosej blondíny prechádzajúcej sa slovenskou lúkou musia chytiť za srdce. A za tým všetkým stojí Matúš Druga, Malachovčan, Bystričan. Najväčším bohatstvom tohto mesta sú šikovní a aktívni ľudia.

Som rád, že prispievateľský tím BBonline.sk pred niekoľkými rokmi posilnil Vlado „Dodiak“ Lukáč. Vo fotografovaní je proste dobrý, tentoraz zachytil jesennú Banskú Bystricu a archív jeho fotiek pomaly vydá aj na samostatnú knihu. Ktovie, uvidíme…

Na ľadovom hokeji sa mi páči, že pravidelne upravuje pravidlá hry tak, aby prispeli k atraktivite a lákali stále nových fanúšikov. V NHL vymysleli, že predĺženia sa nebudú hrať vo formáte päť na päť, ale tri na tri. Aj keď hráči frflú, diváci musia byť spokojní.

Autor blogu:

Matej Bučko

Občiansky aktivista, politológ, so záujmom o komunálnu politiku a jej témy. Začínal som ako regionálny novinár, ktorý sa venoval témam efektívneho hospodárenia samospráv. Poslanec mestského zastupiteľstva v rokoch 2014-2018. Momentálne pracujem pre stranu SPOLU, ktorej som členom.