Keď sa koncom minulého roka začali v médiach skloňovať blížiace sa voľby do VÚC, hlavná pozornosť bola venovaná samozrejme tým v Banskobystrickom kraji. Veď práve tu naštartoval Marián Kotleba svoju úspešnú politickú kariéru.

Ja som mala vo svojich kritériách na župana od začiatku jasno:

1. Žiadne prepojenie na politickú stranu Smer-SD a jej koaličných partnerov. Pretože sú to práve tieto strany, ktoré stoja za všadeprítomnou korupciou v štáte, ktorá tak frustruje ľudí a spôsobuje nielen ekonomický úpadok tohto štátu. Tým pádom boli pre mňa Stanislav Mičev a Igor Kašper od začiatku neprijateľnými kandidátmi.

2. Politiku strany ĽSNS a ich až radikálne návrhy na zmeny v spoločnosti považujem za nebezpečné a mám z nich strach. Taktiež na doterajšom pôsobení Mariána Kotlebu na poste predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja nevidím žiadne pozitíva pre kraj, či už v oblasti efektívneho využívania eurofondov alebo v podpore zamestnanosti v kraji. Mariána Kotlebu voliť teda nebudem.

3. Prečo nebudem voliť Martina Klusa vysvetľujem vo svojom predchádzajúcom blogu.

4. Kandidát, ktorému dám svoj hlas by mal byť slušný človek, ktorý má za sebou silný príbeh, niečo v živote dokázal, je pevne spojený s našim krajom a má víziu, kam kraj posunúť.

Presne takýmto človekom je pre mňa Ján Lunter, ktorý svoju kandidatúru na post župana ohlásil v januári.

A prečo vravím: Klobúk dole, pán Lunter, a aj to, prečo si myslím, že práve on môže poraziť Mariána Kotlebu sa dozviete na mojom najnovšom blogu na sme.sk

Autor blogu:

Andrea Súlovcová

Narodila som sa a vyrastala v Žiline. Študovala som politológiu a medzinárodné vzťahy na Fakulte sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe a na Universidad Complutense v Madride. Od roku 2003 s manželom žijeme v Banskej Bystrici, kde spolu vychovávame naše štyri deti. Profesne pôsobím v mimovládnom sektore, momentálne pôsobím v projekte zameranom na sociálnu oblasť. Celý život sa zaujímam o veci verejné. Chcela by som, aby moje deti vyrastali v slušnej a dobre spravovanej spoločnosti.