Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci s divadlom Harry Teater o.z. vás pozývajú v nedeľu 13. novembra 2011 o 14,30 hod. na bábkové predstavenie MEDENÉ MESTO.

Táto interaktívna bábková inscenácia pre deti, ale i dospelých hravou divadelno-vizuálnou formou približuje najvýznamnejšie a najdôležitejšie udalosti z histórie medeného mesta. Prostredníctvom rozprávkových postáv a ich nespútanej zvedavosti sa diváci ocitajú v rôznych historických obdobiach Banskej Bystrice. Bábkové predstavenie Medené mesto vzniklo na motívy knihy Moja Banská Bystrica od autorky Slavomíry Očenášovej-Štrbovej.

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici už počas marcového Listovania históriou predstavilo publikáciu Slavomíry Očenášovej – Moja Banská Bystrica. „Táto milá kniha chytila za srdce nielen mňa a mojich kolegov, ale i prítomných hostí. Niet sa čo čudovať, že sa stala predlohou pre divadelné predstavenie. My sme veľmi radi, že v spolupráci s divadlom Harry Teater môžeme našim návštevníkom aj takouto formou prezentovať krásnu, ale najmä bohatú históriu nášho mesta“, dodala Jarmila Ďurišová zo Stredoslovenského múzea.

Vstupné na bábkové predstavenie Medené mesto je 2€ dospelí a 1€ deti. Vstup na predstavenie je možný aj na kultúrne poukazy. Podľa slov marketingovej manažérky Stredoslovenského múzea Kataríny Borošovej: ,,…je to posledná šanca využiť tohtoročné kultúrne poukazy a zároveň prežiť príjemné nedeľné popoludnie.“

Divadlo Harry Teater vzniklo v roku 2010. Základ divadla tvoria manželia Ján a Júlia Haruštiakovci, ktorí si pozývajú ďalších hercov, výtvarníkov a hudobníkov na spoluprácu pri tvorbe divadelných a bábkových predstavení. To, čo najviac odlišuje toto divadelné zoskupenie od ostatných súborov, je ich schopnosť zaujať publikum akéhokoľvek veku a vtiahnuť ho priamo do diania na scéne. Diváci – dospelí, ale i detskí tak spolu s hercami spoluvytvárajú dej predstavenia. Práve preto je každé jedno predstavenie divadla Harry Teater jedinečné a neopakovateľné.