V Banskej Bystrici sa v sobotu 21. marca stretne barmanská elita. V súťaži Bacardi Monopol Flair Competition vol.2 predvedú barmani svoje umenie v miešaní drinkov a Flair.
Súťaž nadväzuje na vlaňajší úspešný prvý ročník a aj tento rok sa uskutoční v bare MONOPOL v Národnej ulici. Z pôvodného zámeru zabaviť počas leta zákazníkov v bare by sa tak mohla stať tradícia, ktorá si iste nájde svojich priaznivcov.
Organizátori avizujú účasť dvadsiatich súťažiacich zo Slovenska, Poľska, Čiech, Rakúska, Bieloruska, Maďarska, čaká sa na potvrdenie účasti barmanov z Talianska, Chorvátska a Španielska. Prídu aj Slováci z Anglicka, medzi nimi aj najúspešnejší slovenský flair barman, niekoľkonásobný víťaz viacerých celosvetových prestížnych barmanských súťaží, no najmä úžasný človek Marián Sikky Chmel, ktorý je ambasádorom súťaže.
Súťažiaci si zmerajú sily v kategóriách Flair a Alco Drink a večerom opäť bude sprevádzať najväčší slovenský party man, úspešný moderátor Matúš Krnčok (Europa 2), ktorý už minulý rok dodal akcii správny šmrnc.
Registrácia účastníkov je o 13. hod. a súťaž sa oficiálne začína o 20. hod. Je však celkom pravdepodobné, že súťažiaci sa začnú „rozhadzovať“ už od 17. hodiny.
Bacardi Monopol Flair Competition vol.2 sa koná pod záštitou Monopol baru a Bacardi a tento rok aj v spolupráci so ZooCrew Bartenders.
Čo je to Flair?
Flair je štýl barmanstva, ktorý existuje minimálne 150 rokov. Keď Jerry „Profesor“ Thomas (1830 – 1855), fenomenálna americká barmanská legenda, pripravoval svoj známy koktail Blue Blazer, nalieval zapálenú škótsku whisky a vodu z jedného krčahu do druhého v dlhom ohnivom prúde… Každý barman, ktorý používa dve alebo viac fliaš v jednej ruke, robí flair. Je to umenie obracania, točenia, hádzania, balansovania, chytania fliaš, nápojov a rôznych barmanských nástrojov v priebehu prípravy drinkov. Flairista je proste umelec…