V Banskej Bystrici sa v sobotu 21. marca stretne barmanská elita. V súťaži Bacardi Monopol Flair Competition vol.2 predvedú barmani svoje umenie v miešaní drinkov a Flair.

Súťaž nadväzuje na vlaňajší úspešný prvý ročník a aj tento rok sa uskutoční v bare MONOPOL v Národnej ulici. Z pôvodného zámeru zabaviť počas leta zákazníkov v bare by sa tak mohla stať tradícia, ktorá si iste nájde svojich priaznivcov.

[youtube S1lxN5YpaUI 640 390]

Organizátori avizujú účasť dvadsiatich súťažiacich zo Slovenska, Poľska, Čiech, Rakúska, Bieloruska, Maďarska, čaká sa na potvrdenie účasti barmanov z Talianska, Chorvátska a Španielska. Prídu aj Slováci z Anglicka, medzi nimi aj najúspešnejší slovenský flair barman, niekoľkonásobný víťaz viacerých celosvetových prestížnych barmanských súťaží, no najmä úžasný človek Marián Sikky Chmel, ktorý je ambasádorom súťaže.

barmani2Súťažiaci si zmerajú sily v kategóriách Flair a Alco Drink a večerom opäť bude sprevádzať najväčší slovenský party man, úspešný moderátor Matúš Krnčok (Europa 2), ktorý už minulý rok dodal akcii správny šmrnc.

Registrácia účastníkov je o 13. hod. a súťaž sa oficiálne začína o 20. hod. Je však celkom pravdepodobné, že súťažiaci sa začnú „rozhadzovať“ už od 17. hodiny.

Bacardi Monopol Flair Competition vol.2 sa koná pod záštitou Monopol baru a Bacardi a tento rok aj v spolupráci so ZooCrew Bartenders.

Čo je to Flair?

Flair je štýl barmanstva, ktorý existuje minimálne 150 rokov. Keď Jerry „Profesor“ Thomas (1830 – 1855), fenomenálna americká barmanská legenda, pripravoval svoj známy koktail Blue Blazer, nalieval zapálenú škótsku whisky a vodu z jedného krčahu do druhého v dlhom ohnivom prúde… Každý barman, ktorý používa dve alebo viac fliaš v jednej ruke, robí flair. Je to umenie obracania, točenia, hádzania, balansovania, chytania fliaš, nápojov a rôznych barmanských nástrojov v priebehu prípravy drinkov. Flairista je proste umelec…