Quantcast

Naša prvá zastávka seriálu, ktorý vám prinesieme dvakrát do týždňa a otestujeme banskobystrické reštaurácie zaradené do prehľadu obedového menu portálu BBonline.sk, viedla do reštaurácie Zlatý Bažant. Tá sa nachádza priamo na námestí SNP a patrí medzi najstaršie v našom meste, na trhu je dvadsať rokov.

Zlatý Bažant disponuje terasou, ale aj príjemným vnútorným priestorom, takže si môžete vybrať sedenie so záberom na pulzujúce námestie, alebo si užiť trochu viac súkromia vo vnútorných priestoroch.

Obedové menu vydávajú v časoch od 11.00 h do 14.30 h. Pondelkové menu obsahovalo na výber, klasicky, jednu polievku, a príjemným prekvapením pre mňa bolo, že sa tu pokojne naje aj vegetarián, keďže jedno z dvoch hlavných jedál bolo pripravené aj pre takto náročných konzumentov.

Polievka

Slepačí vývar je hádam najklasickejšou slovenskou polievkou a preto ma táto možnosť vôbec neprekvapila. Polievka, ktorá sa mi dostavila príjemným personálom na stôl v krátkom čase, však na prvý pohľad vyzerala veľmi dobre. Chuťovo jej nie je čo vytknúť a hneď prvé sústo ukázalo, že nie je robená z výpredajových kureniec. Na tomto mastnom vývare mi možno trošku chýbalo, že v nej nebol ani kúsok mäsa na prešmak.

zlaty bazant polievka

Hlavné jedlo

Ako som vyššie spomínal, na výber v dennom menu Zlatého Bažanta máte dve jedlá. Tentokrát to bola Kuracia “Orlica” na prírodno s ryžou a vyprážaná cuketa v parmezánovom cestíčku s polovičnou prílohou varených zemiakov, druhá polovica prílohy patrila zeleninovému šalátu.

Vybral som si druhú možnosť.

hlavne zlaty bazant

Na tento obed som išiel naozaj vyhladovaný a trochu som sa obával toho, že sa po ňom budem musieť ešte niečím “dotlačiť”, pretože častokrát sa stáva, že obedové menu vám k nasýteniu nestačí. Keď však prišiel tanier s hlavným chodom na stôl, vedel som, že dnes tak tomu nebude. Dva veľké “rezne” cukety a príloha.

hlavne2 zlaty bazantZemiaky boli uvarené a osolené akurát, zeleninový šalát z mrkvy, žltej papriky, rukoly a byliniek chutil tiež príjemne. Cuketa v cestíčku bola podľa môjho subjektívneho názoru veľmi málo osolená, avšak všetko vyriešila soľnička na stole. V parmezánovom cestíčku som však ani raz nezacítil parmezán. Keby to nebolo napísané v ponuke, ani to neriešim, pretože chutilo tak či tak, dobre. S poslednými sústami som mal naozaj problém ich dostať dnu, avšak všetko sa mi to napokon podarilo.

Pohár čistej vody som dostal zadarmo, čo tiež nie je v každom podniku samozrejmosť.

Náš dojem z tohto obeda bol naozaj dobrý, napriek nie veľkému výberu jedál bol tento výber rôznorodý a verím, že aj druhé jedlo za 3,99 €, bolo hodné svojej ceny. Ešte snáď menšia poznámka na záver. Personál by sa mohol vyhrať so stabilizáciou stolov, ktoré boli umiestnené na nerovnom podloží, čo znižovalo komfort pri sedení.

Aké skúsenosti máte s touto reštauráciou vy? Zdieľajte svoj názor v diskusii pod článkom…


Ak chcete vedieť, čo ponúkajú v reštaurácii Zlatý Bažant a ďalších 25 v našom meste dnes, pozrite si náš denný prehľad obedového menu v Banskej Bystrici. Ako nám chutilo v iných reštauráciách sa dočítate tu…