Podobne, ako už v apríli, aj v závere októbra ponúkli slovenskí farmári a tiež šikovní študenti , len pár stovák metrov od rušného sídliska, návrat k tradičnému stravovaniu i kultúre.

Zatvaranie Banosa, Banská Bystrica, 26.10.2013Podobne ako na jar, aj jeseň patrila v Sásovej takmer malému jarmoku. Regionálny farmársky trh s množstvom, nám veľmi blízkym, pochutín, nápojov a jedla, ale aj niekoľko zábavných atrakcií a dobrá ľudová muzika, to všetko prilákalo stovky ľudí. Len dopoludnia ich prišlo do areálu SOŠ Pod Banošom asi tisíc a podujatie pokračovalo aj popoludní. Návštevníkov samozrejme zaujalo predstavenie farmárskych produktov, degustácia regionálnych jedál, včely a včelie produkty, detská škola varenia, škola sadenia a ošetrovania ovocných stromov, ale zdobenie medovníkov, tvorba tradičných sviečok zo včelieho vosku, či pre deti určená jazda na koňoch.

Podujatie Zatváranie Banoša pripravilo Regionálne pracovisko Národnej siete rozvoja vidieka v spolupráci so Strednou odbornou školou Pod Banošom a občianskym združením Tradičná chuť regiónov Slovenska.