Na šiestom mestskom zastupiteľstve zaznelo mnoho tém, ale aj mnoho rôznych názorov. Po nástupe na funkciu primátora som zdedil veľký chaos v problematike parkovania a s tým spojených výhod pre mesto. Mal som podpísať zmluvu, s ktorou som sa absolútne nestotožnil a za týmto názorom si stojím. Dlhé mesiace vyjednávania priniesli ovocie. Vzťah s parkovacou spoločnosťou sme dokázali vyčistiť a dostať do polohy, ktorá prinesie mestu financie. Ďalšou z tém bolo zlučovanie mestských firiem. Trvám na tom, že ich spojenie prinesie efektivitu, finančnú úsporu, koordinované hospodárenie, transparentnosť a kvalitný manažment.

DSC_0574

Nepreferujem žiadnu mestskú časť = vládnu dotáciu na obnovu ciest a chodníkov sme rozdelili rovnomerne

Konečne sme sa dočkali obnovy miestnych komunikácií, ktoré boli v zlom stave a dlhodobo znižovali komfort všetkým Banskobystričanom, motoristom a návštevníkom mesta. Verím, že výsledný efekt bude stáť za to a výherca verejnej súťaže Cestné stavby Liptovský Mikuláš urobí pre spokojnosť nás všetkých maximum. Teší ma, že spolu s vládnou dotáciou môžeme tento rok minúť na skvalitnenie chodníkov a vozoviek v meste rekordnú sumu peňazí – 1,25 mil. eur.

IMG_7375

Október – mesiac v znamení úcty k starším

Málokto vie, že sa Banská Bystrica môže pochváliť dlhoročnou tradíciou v podobe Akadémie európskeho seniora. Pre skôr narodených Banskobystričanov je počas nasledujúcich troch týždňov pripravených mnoho aktivít. Som veľmi rád, že k tým najobľúbenejším patrí aj Športová olympiáda seniorov. Pevne verím, že aj toto podujatie prispeje k získaniu titulu Európske mesto športu 2017.

Minulý týždeň som sa stretol aj s Radou seniorov.
Minulý týždeň som sa stretol aj s Radou seniorov.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.