Minulý týždeň som na internetovej stránke denníka Sme uverejnila článok, v ktorom som ako volič vysvetľovala, prečo nemôžem dať svoj hlas vo voľbách županov Stanislavovi Mičevovi.

Do diskusie pod týmto článkom sa zapojila aj Jana Orlická alebo človek, ktorý sa za ňu pod jej menom vydával.

Diskusií sa väčšinou nezúčastňujem kvôli anonymite diskutérov. Tu však spravím výnimku a na vyjadrenia pani Orlickej na moju adresu musím a budem reagovať.

Jana Orlická totiž nie je hocikto, ale hlavná manažérka volebnej kampane Stanislava Mičeva na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.

Jana Orlická ma v diskusii obvinila, že som najatá Jánom Lunterom na to, aby som pre neho robila negatívnu reklamu. Neviem na základe čoho, akých dôkazov, pani Orlická prišla s takýmto tvrdením. Ja však musím čestne prehlásiť, že som nikdy nič a od nikoho za napísanie žiadneho svojho blogu nedostala. Blogy rozhodne nepíšem na objednávku, ale svoje články píšem ako slobodný človek, ktorý má na niektoré veci jasný názor a nebojí sa ho prezentovať aj verejne.

A týmto by som celú záležitosť týkajúcu sa pani Orlickej uzavrela. Ale…

Diskusný príspevok pani Orlickej, kde sa okrem iného aj negatívne vyjadrovala na adresu Mičevovho politického súpera, ukazuje na jednu zaujímavú vec: kampaň týkajúca sa volieb županov sa pomaly, ale isto bude zintenzívňovať.

Doposiaľ všetci vyzývatelia aktuálneho župana Mariana Kotlebu sa snažili vyhraniť hlavne voči nemu a nezaznamenala som žiadne negatívne vyjadrenia na ostatných spolukandidátov.

Ale práve podľa mňa nadišiel ten čas, kedy sa budú musieť jednotliví kandidáti jasne odlíšiť od seba navzájom. Každý z nich bude musieť voličom jasne povedať, v čom je on a jeho program lepší od tých ostatných a prečo majú voliť práve jeho.

Ktorý z kandidátov s tým už začal a ako bojuje Martin Klus s Marianom Kotlebom na facebooku sa dozviete tu.

Autor blogu:

Andrea Súlovcová

Narodila som sa a vyrastala v Žiline. Študovala som politológiu a medzinárodné vzťahy na Fakulte sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe a na Universidad Complutense v Madride. Od roku 2003 s manželom žijeme v Banskej Bystrici, kde spolu vychovávame naše štyri deti. Profesne pôsobím v mimovládnom sektore, momentálne pôsobím v projekte zameranom na sociálnu oblasť. Celý život sa zaujímam o veci verejné. Chcela by som, aby moje deti vyrastali v slušnej a dobre spravovanej spoločnosti.