V poslednom období sme otvorili mnoho tém a som rád, že realizácia niektorých sa blíži do úspešného konca. Teší ma, že som mohol byť v utorok pri začiatku kolaudácie Robotníckeho domu. Priznám sa, neveril som, že sa podarí zrealizovať komplexnú rekonštrukciu tohto kultúrneho stánku v tak krátkom čase. Aj napriek časovému sklzu vyzerá Robotnícky dom skvele už dnes… Som presvedčený, že ho budeme môcť predstaviť verejnosti a slávnostne otvoriť už čoskoro. Konečne vytvoríme podmienky pre rôzne aktivity, ktoré prispejú k rozvoju kultúry a osvety v Banskej Bystrici.

IMG_3915IMG_3819-848x485

Rok dôležitých výročí

Slávnostným koncertom v evanjelickom kostole sme prispeli do mozaiky podujatí, ktorými si tento rok pripomíname 760. výročie udelenia mestských výsadkráľom Belom IV. Zároveň sme si uctili pamiatku Banskobystričana, slávneho tvorcu mrakodrapov Ladislava Hudeca. V tichej spomienke môžete navštíviť i jeho pietne miesto na evanjelickom cintoríne a do 10. novembra je súčasťou radnice výstava, ktorá pripomína jeho život a odkaz.

Image 02.11.15 at 9.24

V tomto dušičkovom období sme so smútkom prijali náhlu správu o nečakanom odchode nášho priateľa, kolegu, kamaráta, Banskobystričana s veľkým srdcom, poslanca mestského zastupiteľstva Jožka Pikulu. Bude chýbať nám všetkým, ktorí sme sa s ním v piatok prišli rozlúčiť… Česť jeho pamiatke!

Spomeňte si i vy na svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.