1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Prvá slovenská knižka o vynikajúcom architektovi s bystrickými koreňmi. Úspešné iniciatívy Občianskej Cykloiniciatívy. A tiež statočný zápas pivovarského Dávida proti kauflandovému Goliášovi. Urpiner rulez!

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Pol roka sa snažím, aby bola v sásovskom Jelšovom háji vybudovaná kyslíková dráha. Spomínal som to pred pár mesiacmi už aj tu. Preto ma dosť zaskočilo, ako si tento projekt vo finálnej fáze „privlastnili“ poslanci z koalície Smer – SNS – HZDS. Prišiel mi v tejto súvislosti na um aj známy americký bonmot: dá sa klamať veľa ľudí krátky čas a málo ľudí dlhý čas, ale nedá sa klamať veľa ľudí dlhý čas…:-)

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? V auguste uplynie presne 200 rokov od najničivejšej povodne v histórii nášho mesta (25. 8. 1813). V spolupráci s iniciátormi –  združením Permon,  sa preto snažíme, aby túto vážnu udalosť, ako aj ďalšie veľké povodne (1575, 1687, 1784, 1931, 1974) pripomínala v Bystrici aspoň pamätná tabuľa. A teším sa na blížiaci sa druhý ročník dôležitého projektu Stolpersteine, manažovaného bystrickým združením Antikomplex.sk. Dovidenia v pondelok o pol jedenástej v Lazovnej.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.