1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Milé prekvapenie: utorkové mestské zastupiteľstvo si osvojilo môj návrh, aby sa začali zverejňovať materiály na rokovanie komisií MsZ. Vízia BBA, že Bystrica bude jedného dňa najotvorenejším slovenským mestom, je zasa o kúsok bližšie.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Vedenie Mesta sa v utorok na MsZ rozhodlo aktívne zapojiť do župnej kampane kandidáta (Smeru) Stana Mičeva, a naliať veľa peňazí do rozpačitého nápadu na sochu Bela IV. Vidím v tom jeden veľký problém – zaplatia to všetci Bystričania…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem?Keď je niečo dobré, aj samo prejde svetom.“. Táto veľká pravda Mikuláša Gigaca, múdreho baču zo Šumiaca, sa zasa raz potvrdila. Banskobystrický rodák Ján Langoš už má nielen bustu v BA, pomník v BB a vysoké štátne vyznamenanie od prezidenta Kisku, ale najnovšie aj dôstojnú knihu Alexandra Balogha mapujúcu jeho fascinujúci životný príbeh. Povinné čítanie pre každého, kto verí, že politika sa dá robiť aj čestne.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.