Rok 2018 bude rokom, v ktorom sa objavia ďalšie nové technológie na slovenskom trhu a tie ktoré sa už objavili sa rozšíria. Bude ich veľa a ja som si preto vybral 4 oblasti, ktorým sa budem venovať aj v roku 2018.

DIGITÁLNE MÉDIÁ & MARKETING

Táto oblasť dostáva v posledných rokoch zabrať. Nielen na sociálnych sieťach začína byť až taký pretlak obsahu a reklám, že už pomaly bežný človek nestíha vnímať všetky informácie. Je potrebné začať robiť správne filtre pre konzumentov. Práve konzumenti čoraz častejšie začínajú „len prehliadať“, no vytráca sa interakcia. Facebook urobil pokus s prieskumníkom, LinkedIn sa snaží upútať filtrom na zamestnávanie a instagram naopak „púšta všetko von“ len aby nabral rýchlosť a zvýšil záujem počtom interakcií. V tejto oblasti sa chcem zamerať na osobné zdokonaľovanie sa a následne ďalšie poradenstvo.

INFORMAČNÉ SYSTÉMY A PORTÁLY

Veľa Informačných systémov alebo portálov je dnes už hotových, dokonca aj štátnych. Výzvou na najbližšie roky bude ich prepájať, vytvárať toky informácií a snažiť sa navrhovať bezbariérové prechody medzi nimi. „Raz sa prihlásiš a dostaneš sa všade“. Návrh informačných systémov a portálov je taká moja „srdcovka“ od 15-tich rokov, kedy som sa začal vôbec venovať ITčku. V tejto oblasti chcem urobiť toho čo najviac aby som pomohol procesom a zefektívnil niektoré systémy. Určite sa chcem zdokonaliť v bezpečnosti. Témou roku 2018 bude totiž aj kybernetická bezpečnosť.

VIRTUÁLNA A ROZŠÍRENÁ REALITA

Táto oblasť je pre mňa ešte taká neskutočná, že ju chcem určite spoznať a začať v nej vytvárať nové veci. Je to fascinujúci spôsob, ktorý prináša tomuto svetu úplne iný rozmer. Je to jeden s nástrojov, ktoré urýchľujú dobu a bude zaujímavé sledovať ako náš mozog dokáže reagovať na takéto prvky. Aj preto chcem sústrediť časť svojej energiu práve na tvorbu vzdelávacích projektov v tejto oblasti a nájsť správnych ľudí na ich implementáciu.

PODPORA NOVÝCH NÁPADOV A TALENTOV

Táto oblasť je už pre mňa samozrejmosťou. V rokoch 2016 a 2017 sme spustili aj jedinečné podujatia na podporu talentov a startupov v Banskobystrickom kraji. Zapáčili sa vám natoľko, že niektoré sme tento rok posunuli na celoslovenskú úroveň a môžete ich zažívať v každom kraji. Stále si myslím, že keď človek chce a má svoj sen, potrebuje už len správne odpovede na rôzne otázky na ceste za ním. Tie odpovede mu ale nik z nás nemôže dať len on sám. A preto je dôležité nájsť si dobrého „smerovača“, mentora k nájdeniu týchto odpovedí.

Želám vám priatelia do roku 2018 aby ste našli všetky odpovede na otázky, ktoré sú dôležité na ceste za vašim cieľom. Kedykoľvek vás niečo napadne, alebo si budete chcieť len tak popísať, napíšte.

Autor blogu:

Martin Pechovský

Martin was born in 1988. He graduated from high school in 2007. In the same year he began to study at the University of Žilina, Computer Engineering. Although he did not finished the studies, he started his business career in 2010. Anyway he wanted to study again and started studying at Bank Institute College in Banska Bystrica. As the bussiness was runnig faster, Martin didn't have enough time to study and left the school again. He turned his full attention to the bussiness and to make his dreams come true. In 2010 he established the company MGROUP. Nowadays there work 8 wonderful people specialized creative industry services. In March 2013, he founded the company Xerry with one co-founder. Xerry deals with development of intelligent devices with interesting design. Now is Martin regional Startup Leader in the city of Banska Bystrica.