Napriek tomu, že predvolebná atmosféra hustne,  život v meste napreduje svojim tempom ďalej. Teší ma, že som sa mohol stretnúť s osobnosťami Banskej Bystrice. Práve oni potvrdzujú, že aj keď prežili mnoho vlád, tvrdo a vytrvalo pracovali v prospech nášho mesta. Som rád, že som im mohol poďakovať a oceniť ich.

_MG_6287-1

Nové formy vzdelávania

Po vzniku Konfuciovej učebne pri Slovenskej zdravotníckej univerzite, prispeje k rozvoju samosprávy aj zavedenie výučby čínskeho jazyka na Gymnáziu Mikuláša Kováča. Vzhľadom na expandujúcu ekonomiku Číny, vnímam toto štúdium veľmi pozitívne a najmä perspektívne. Teší ma aj fakt, že garantom projektu je Univerzita Mateja Bela.  Je to len ďalší dôkaz toho,  že vďaka kvalitnej spolupráci inštitúcií, môžeme byť opäť niečím výnimoční. Pozitívne vnímam aj krok vedenia Rooseveltovej nemocnice, ktorá vo svojich priestoroch otvorila materskú školu. Ponúka tak svojim zamestnancom ďalšie benefity a mamičkám uľahčuje návrat do práce.

DSC_0632

Šport má v našom meste pevné miesto

Som rád, že Banská Bystrica je čoraz častejšie hostiteľkou prestížnych športových podujatí s medzinárodnou účasťou. Svedčí o tom uplynulý víkend a podujatie Grand Prix, ktoré privítalo 500 zanietených mládežníkov. V posledných dňoch intenzívne pracujeme aj na projekte korčuliarskej dráhy, ktorá vznikne pod Pamätníkom SNP. Verím, že s jej realizáciou začneme už v lete. Aj v súvislosti s kandidatúrou na titul Európske mesto športu 2017 tak ponúkneme Banskobystričanom ďalšiu výbornú a atraktívnu možnosť ako využiť voľný čas a športovo sa vyžiť.

4

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.