Ani som si to nestihol uvedomiť, a už bolo piatkové popoludnie. V hlave som mal ešte stále dôležité rokovania k rozpočtu, tlačovku kde sme oznámili, že k nám príde rokovať vláda, ale aj stretnutie s Jurajom Sninským, bavili sme sa o budúcnosti plážového kúpaliska. Mal som dobrý pocit, väčšinu vecí sa nám podarilo dotiahnuť do konca. Z kancelárie som však dnes chcel odísť o čosi skôr ako obvykle. Na záver vám prezradím, prečo, najskôr však poďme k práci.

vlada

Náročné a dlhé rokovania o rozpočte

Myslím si, že to už môžem povedať: máme vypracovaný rozpočet na tento rok. Rokovania boli náročné, ale korektné a bez väčších emócií. Balík peňazí bol jasný a tak si každý musel obhájiť, prečo by malo ísť na fungovanie jeho odboru toľko a toľko peňazí. Vďaka týmto stretnutiam som sa opäť o niečo viac zoznámil s fungovaním úradu a s väčšou či menšou kvalitou vedúcich jednotlivých odborov. Museli mi jasne a logicky vysvetliť, na čo pôjdu financie, ktoré pýtajú. Ako to už býva, niektorí presvedčili, iní už menej. Na druhej strane, viaceré položky v rozpočte si musím obhájiť aj ja sám, takže som stál v podstate na oboch stranách barikády. S výsledkom rokovaní som spokojný, uvidíme na rokovaní zastupiteľstva, koľko poslancov zahlasuje za. Fungovanie úradu sa mi dostalo opäť viac pod kožu, čo ma veľmi teší.

Príde vláda, obrúsili sa hrany s BBA, chceme lepšie kúpalisko

Jedno je isté, druhé sa tak javí a tretie mám sľúbené. Začnem tým prvým. Budúcu stredu k nám príde na výjazdové rokovanie vláda. Veľa sa toho popísalo a teda predpokladám, že drvivá väčšina z vás o tom vie. Nebudem tak rozpisovať detaily. Poviem iba to, čo je pre nás všetkých Banskobystričanov najdôležitejšie. Skúsim byť čo najstručnejší a najzrozumiteľnejší: donesú peniaze, ktoré tu zostanú!

Stretol som sa aj s poslancami Banskobystrickej alternatívy. Je to zoskupenie 9 poslancov, ktorí mi zatiaľ zvyknú sem tam niečo vyčítať. Častejšie však oblúkom cez rôzne miestne médiá a tak sme si z očí do očí povedali, že keď je problém, radšej si ho vyriešme v kuchyni. Dohodli sme sa, že emócie, politikárčenie, polopravdy dáme bokom a zo stretnutia sme všetci odišli v priateľskej atmosfére a s úsmevom. Dokonca nás pani poslankyňa Priehodová za viaceré kroky pochválila. Dúfam, že nám to vydrží čo najdlhšie. Vyznie to možno ako fráza, ale od začiatku hovorím, že ak budeme ťahať všetci za jeden povraz, podarí sa nám toho mnohonásobne viac.

A ešte mi zostáva asi to najmenej isté. Povedať vám o stretnutí s podnikateľom Jurajom Sninským, ktorý má v nájme plážové kúpalisko. Mnohí mu vyčítajú mnoho a to hovorí za všetko. Dostal som od neho prísľub, že nám vypracuje jasnú víziu, ako plánuje zlepšiť kultúru na plážovom kúpalisku. Som zvedavý, ako to dopadne. Túto tému nenecháme pod kobercom!

Pláž-26

A čo teda na záver? Dnes žiadny nadčas. Idem do kvetinárstva, manželka má sviatok. Viac neprezradím 🙂

norika

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.