Banská Bystrica – Bratislava – Banská Bystrica. Takýto vzorec sa už pre mňa a pre mojich blízkych spolupracovníkov stáva takmer každý týždeň skôr pravidlom, ako výnimkou. Čím dlhšie som vo funkcii primátora, tým viac si uvedomujem, aké je toto cestovanie pre naše mesto dôležité. Tento týždeň sme boli v hlavnom meste spolu s 1. viceprimátorom Jakubom Gajdošíkom na rokovaní kvôli autobusovej stanici.

Nová autobusová stanica je priorita

Sme opäť o krok ďalej v rokovaniach a o krok bližšie k novej autobusovej stanici v Banskej Bystrici. Verte mi, nie je to jednoduché. Musíme myslieť na to, aby na konci boli spokojní najmä ľudia. ASRokujeme s investorom, s úradníkmi, so štátnymi predstaviteľmi.. Jednoducho so všetkými zainteresovanými, ktorí nám môžu pomôcť v tomto náročnom projekte. Verte mi, vyzerá to síce na prvý pohľad jednoducho: starú zbúrať a novú postaviť, lenže takto to nie je. Treba myslieť na stovky vecí, ktoré s projektom súvisia. Napríklad už len rokovania o tom, kde bude, ako bude vyzerať, koľko bude stáť a ako bude fungovať dočasná stanica boli nesmierne náročné. Banskobystričania nám veria a my urobíme všetko preto, aby bol tento projekt čo najlepší a autobusová stanica bola čo najkrajšia a najfunkčnejšia.

Na mojom bývalom pracovisku sa oslavovalo

Tento týždeň som si našiel čas aj na oslavu. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou má totiž za sebou prvé okrúhliny. Bol to zvláštny pocit, keď som s nim oslavoval. Snímka obrazovky 2015-05-17 o 16.50.02Bol som totiž súčasťou tejto kvalitnej nemocnice 9 a polroka. Čiže väčšinu času som mal možnosť jej pomáhať a tvoriť to, čo tam je dnes. Teraz už však jej súčasťou nie som, ale aj napriek tomu som mal pri stretnutiach s ľuďmi z nemocnice pocit, že som odišiel len včera. Chcel by som im aj touto cestou zablahoželať a do ďalších desiatich rokov zapriať veľa kvalitných ľudí a ešte viac spokojných pacientov.

Sobota patrila pozitívnym Bystričanom

Píšem to často, ale aj teraz mám pocit, že mesto nespí a že sa u nás stále niečo deje. Sobota je toho jasným dôkazom. Bežalo sa na Urpín a v parku pod Pamätníkom SNP sa oslavoval deň rodiny. Ja som videl veľa spokojných rodičov s deťmi a veľa pozitívnej energie. Do tejto veľmi dobrej nálady sa vrátim aj o rok a aj potom zas. Pekný zvyšok víkendu vám prajem.

behurpindenrodiny

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.