Keď som dnes prechádzala po Námestí SNP a mierila na Dolnú ulicu, všimla som si viacero ľudí oblečených v zelených reflexných vestách.

Najprv som si myslela, že sa na námestí deje niečo významné a títo ľudia len zabezpečujú plynulý prechod  okoloidúcich.

Potom som zbadala Igora Kašpera a došlo mi, že sa nič významné nedeje, len Kašper, ako obvykle kampaňuje na námestí. Chcela som prejsť okolo, ako vždy bez povšimnutia, ale on zrazu vykríkol: „Aha, to je Súlovcová!“ Ľudia v reflexných vestách spozorneli a mne v tej chvíli došlo, že to nie sú jeho obvyklí platení brigádnici, ale členovia jeho tímu, t.j. kandidáti opozičných politických strán na mestských poslancov.

Najprv ma oslovil poslanec Národnej rady pán Miroslav Ivan a upozornil ma, že som o ňom uviedla vo svojom blogu nepravdivú informáciu a oznámil mi, že na mňa kvôli tomu podá trestné oznámenie. Ja som svoju chybu hneď uznala a pánovi Ivanovi som sa okamžite osobne ospravedlnila a nepravdivú informáciu som z blogu už vymazala.

Teraz sa pánovi Miroslavovi Ivanovi ospravedlňujem aj verejne:

Informácia, že otec pána Miroslava Ivana píše pre portál „bystricoviny“ je nepravdivá.

Túto informáciu som mala zo zdroja, ktorý  som pokladala za dôveryhodný a tento zdroj  Joža Ivana pokladal za príbuzného Miroslava Ivana.

Zároveň upozorňujem, že všetky ostatné informácie, ktoré vo svojich blogoch uvádzam o politickej strane SaS sú pravdivé.

Pravda je aj to, že v roku 2014 člen politickej strany SaS Juraj Droppa prestal uhrádzať nájomné a prevádzkové náklady za priestory prenajaté pre potreby jeho Súkromnej školy u Filipa svojmu prenajímateľovi mestskej Základnej škole Jána Bakossa. Vedenie mestskej školy Jána Bakossa preto Jurajovi Droppovi vypovedalo Zmluvu o nájme nebytových priestorov. Po rokovaní vedenia mestskej školy Jána Bakossa s primátorom mesta Jánom Noskom bolo v tejto súvislosti dohodnuté, že v záujme zabezpečenia výchovno-vzdelávacieho procesu žiakov Súkromnej školy u Filipa, sa nebude vzniknutá situácia s neplatením nájomného zo strany Juraja Droppu riešiť výpoveďou z nájmu. Strana SaS a hlavne Juraj Droppa by sa mali pred blížiacimi sa voľbami poďakovať súčasnému primátorovi Jánovi Noskovi, že v roku 2015 vyšiel maximálne v ústrety Súkromnej škole u Filipa a hlavne jej žiakom. Aj táto situácia dokazuje, že tvrdenia o tom, že vedenie mesta robí rozdiely medzi deťmi zo súkromných a mestských škôl nie sú úplne korektné.

V tejto konkrétnej situácii vyšiel primátor Ján Nosko maximálne v ústrety Súkromnej škole u Filipa a to z jediného dôvodu, aby bola zabezpečená kontinuita  vzdelávacieho procesu detí z tejto súkromnej školy.

Prečo sa mi Kašper vyhráža?

Po rozhovore s Miroslavom Ivanom sa mi Igor Kašper začal na ulici vyhrážať, že na mňa po voľbách on a jemu blízki ľudia podajú sériu trestných oznámení a že sa kvôli mojim blogom uvidíme na súde.

Ja osobne som zvedavá, ako bude Igor Kašper, keď na neho podám trestné oznámenie za ohováranie, policajnému vyšetrovateľovi dokazovať svoje tvrdenie,  že „Súlovcová je  najatá stranou Smer-SD“, ktoré uvádza o mojej osobe vo svojom blogu. Zo strany Igora Kašpera je to verejné ohováranie mojej osoby.

Igor Kašper je klamár a verejne klame aj o mne.

Následne si ma na ulici pri rozhovore s Igorom Kašperom začal natáčať na mobil človek, ktorý o sebe tvrdil, že je okresný predseda opozičnej politickej strany SaS. Ja som mu povedala, že si neprajem, aby ma natáčal, ale on v robení video záznamu mojej osoby aj napriek môjmu opakovanému nesúhlasu pokračoval.

Pri rozhovore s Igorom Kašperom som si uvedomila jednu vec. V minulosti som sa ešte ako tak snažila pochopiť mentálny svet a myslenie Igora Kašpera, dnes sa už o to ani nepokúšam. Nie je to totiž v mojich silách.

Môj hodnotový svet je tomu Kašperovmu totiž na míle vzdialený a ja len pevne dúfam, že sa zo mňa nikdy nestane človek, ktorý bude vedome klamať a pozerať sa pritom ľuďom priamo, sebaisto a drzo  do očí.

Kašper sa mi na záver vysmial, že keby som ja kandidovala do Mestského zastupiteľstva, tak nezískam ani sto voličských hlasov.

Zúfalý Kašper, zúfalá opozícia.

Z dnešného stretnutia s predstaviteľmi opozičnej politickej strany  SaS, vypočujúc si ich rétoriku som si odniesla jediný dojem: Tí ľudia sú pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami doslova zúfalí, lebo vedia, že ich politická prehra sa blíži.

Ale rozhodne ich neľutujem. Pred pár mesiacmi som ich vo svojich blogoch upozorňovala, že ich Igor Kašper ako kandidát na primátora stiahne k politickému dnu, ale oni nechceli počúvať. Dokonca, ako som dnes s hrôzou zistila, prebrali jeho rétoriku a scestné argumenty a sú s Igorom Kašperom, jeho minulosťou, jeho klamstvami a aj  jeho činmi úplne stotožnení.

S pokojom v duši môžem po dnešnom naozaj „živom“ stretnutí s členmi strany SaS povedať, že: Už nikdy politickej strane Sloboda a solidarita v žiadnych voľbách nedám svoj hlas.  A to vravím ako bývalý volič strany SaS a aj ako bývalý fanúšik ľudí ako Ľubomír Galko či Richard Sulík.

Dnešné stretnutie zoči voči  Igorovi Kašperovi ma opätovne utvrdilo v jednej veci: Igor Kašper by sa nemal stať nielen primátorom mesta Banská Bystrica, ale človek s jeho morálnym profilom by nemal zastávať žiadnu verejnú funkciu, vrátane postu mestského poslanca.

Ľudia ako Igor Kašper totiž ohrozujú našu  demokratickú  spoločnosť.

Autor blogu:

Andrea Súlovcová

Narodila som sa a vyrastala v Žiline. Študovala som politológiu a medzinárodné vzťahy na Fakulte sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe a na Universidad Complutense v Madride. Od roku 2003 s manželom žijeme v Banskej Bystrici, kde spolu vychovávame naše štyri deti. Profesne pôsobím v mimovládnom sektore, momentálne pôsobím v projekte zameranom na sociálnu oblasť. Celý život sa zaujímam o veci verejné. Chcela by som, aby moje deti vyrastali v slušnej a dobre spravovanej spoločnosti.