Odpoveď na túto otázku do komunálnych volieb znie, že asi áno. Inak by predsa zadávateľ inzercie nevyhodil pár tisíc eur na klamstvo za peniaze len tak. Dnešné vydanie bezplatného dvojtýždenníka „Naše novinky“ totiž prinieslo šokujúcu správu. Palcový titulok ohlasuje, že „SIEŤ sa spája so Smerom.“ A dôvod?  Zmiasť a znechutiť sympatizantov SIETe v Banskej Bystrici, ktorí vnímajú stranu Radoslava Procházku ako reálneho súpera voči vládnemu Smeru-SD.

Článok svojim titulkom navodzuje dojem, že už fakt niet o čo stáť.  Veď ak je SIEŤ so Smerom, tak nádej na normálne Slovensko bez kšeftov predsa zomrela… A cieľ je splnený – volič SIETe zostane sedieť pekne doma. Nahnevaný, že „aj tak nie je koho voliť, lebo sú všetci rovnakí“…  Fakty v článku však hrubo nesedia.  Tvrdenie, že  podpredsedovia SIETe a zároveň primátori v Prievidzi a Martine  sa spojili so Smerom je nepravdivá.  Obaja primátori – K. Macháčková i A. Hrnčiar akurát povedali, že vítajú každý voličský hlas bez ohľadu na politické sympatie obyvateľov svojich miest. Celý zvyšok textu sa venuje spolupráci iných politických strán v Banskej Bystrici so stranu Smer – SD. Záhadne však tento dlhý zoznam „spolupracujúcich subjektov“  už SIEŤ nespomína. Pretože ani nemá ako… SIEŤ ide totiž v Banskej Bystrici svojou vlastnou cestou. Práve preto, aby ľuďom v Banskej Bystrici vedela ponúknuť to, čo si obyvatelia mesta želajú najviac – otvorenosť, čestnosť a kompetentné vedenie mesta.

Hm, topiaci sa aj slamky chytá, ale zdá sa, že sympatizantom Smeru-SD v Banskej Bystrici  je slamka slabou zárukou. Vybrali si preto istotu záchrany SIEŤou – tá má predsa len širší záber. Slamkou sa predsa pije nealko. Napríklad taká  kola J…

 

M. Korytiak, pedseda Miestenho Centra BB a kandidát na primátora BB

image

Autor blogu:

Marian Korytiak

Som vysokoškolský pedagóg, právnik a bývalý štátny zamestnanec, manžel, otec štyroch dcér a človek s chuťou meniť mesto, aktuálne kandidát na primátora Banskej Bystrice. Svoj záujem o verejnú politiku, literatúru, ekonomiku, slovenské umenie 20. storočia rád zdieľam so svojimi študentami.