Tento týždeň sa mi opäť potvrdilo niekoľko vecí, v dobrom, aj v zlom. Jednou je, že nezištne pomáhať je na nezaplatenie. Druhou, že nech urobíte čokoľvek, sú ľudia, ktorí vás budú spochybňovať. Neprekvapuje ma to, ale mrzí, lebo to naše mesto dopredu neposúva.

Kosilo sa, kosí sa a bude sa kosiť

Sľúbil som Banskobystričanom, že sa bude kosiť viac ako v minulosti. Ani mne sa nepáčilo, že mesto bývalo v letných mesiacoch až príliš zarastené. Dnes sa kosí viac ako predtým. Niektorí Bystričania však majú pocit, že je to stále málo. Garantujem vám, každý deň je v teréne 33 koscov. V najbližších dňoch sa podľa mojich informácií majú presunúť na Fončordu. Môžete si byť istí, že robíme všetko pre to, aby ste boli spokojní. Po dažďoch, ktoré boli v posledných dňoch je to ťažšie, ale snažíme sa.

kosenie

Náš tím opúšťa môj poradca Jakub Bubeník

Mrzí ma, že môj najbližší tím bude odteraz o niečo slabší. S mojim poradcom pre médiá a bývalým redaktorom Markízy, Jakubom Bubeníkom, som sa dohodol na ukončení spolupráce. Jakub ma požiadal, či by mohol odísť a ja som mu po dlhšom rozhovore vyhovel. Za jeho rozhodnutím je veľké gesto voči mne a ďalším spolupracovníkom. Dôvodom odchodu je, že spolupracuje aj s regionálnou TV Hronka. Keďže s TV Hronka od apríla spolupracuje aj mesto, nechcel sa dostať do konfliktu záujmov a takýmto spôsobom spôsobiť možné problémy aj mne. Ja si jeho gesto veľmi vážim. Práce pre televíziu sa vzdať nechcel, čomu rozumiem, pretože ju za posledný rok výrazne kvalitatívne posunul. Jakuba poznám už roky ako nekompromisného, ale férového novinára a v posledných mesiacoch veľmi pomohol aj mne. Naďalej zostávame priateľmi a želám mu, aby televízia napredovala.

Tento týždeň aj v znamení enviro riešení

V pondelok som bol pri otvorení významného enviro podujatia EKOTOPFILM – ENVIROFILM 2015. Medzinárodný filmový festival má ambíciu naučiť, ako sa správať k prírode a životnému prostrediu a mňa teší, že sa aj v Banskej Bystrici začína čoraz viac hovoriť o environmentálnych témach. V stredu sme spolu s niekoľkými úradníkmi prijali výzvu a zapojili sa do akcie: stromček za papier v nákupnom centre. Ďakujem zamestnancom mestského úradu, ktorí promptne zareagovali a za krátky čas dali dokopy viac ako 60 kg nepotrebného papiera. Dostali sme za to 4 stromčeky.

enviroKoniec týždňa bol prekvapivý a milý zároveň. Skupina občanov z Fončordy ma pozvala na guláš za to, že im mesto urobilo nový chodník. Inej skupine to vadilo a na sociálnej sieti písali posmešné komentáre. Nuž hlavné je, že chodník stojí a slúži ľuďom. Pekný zvyšok nedele vám prajem.

IMG_5480

 

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.