Uplynulé týždne sa opäť niesli v znamení rokovaní, výjazdov, ale aj stretnutí s mnohými Banskobystričanmi. V rámci Dňa otvorených dverí som dostal veľa podnetov, ktoré sa týkali najmä komunálnych problémov – rozbité cesty, chodníky, čistota v meste…

11845227_422300101290305_2895354630895502153_o

Rozpočet mesta je nastavený dobre, pracujeme na mnohých projektoch. Veľakrát sa stretávam s  otázkou, prečo ešte nedošlo k ich realizácii. Priznám sa, ani mňa tento stav neteší. Na opravy ciest a chodníkov máme tento rok vyčlenenú rekordnú sumu peňazí, vrátane vládnej dotácie. V prvej fáze sme vyhodnotili všetky miestne komunikácie, z ktorých sme podľa stavu a zaťaženia vybrali tie najkritickejšie. Nepôjde len o bežné vyplnenie výtlkov, ale o obnovu súvislých úsekov ciest, chodníkov i vnútroblokov.

chodnik

Prejsť od rečí k skutkom tak, ako by sme si predstavovali všetci,  nie je  také jednoduché. V rámci verejnej súťaže danej legislatívou najprv vyberáme projektantov, po nich v ďalšej súťaži samotných stavebníkov. Uchádzačov môže byť viac, nemusia súhlasiť s výsledkom a môžu sa odvolať. Nie vždy platí fakt, že najlacnejší je najlepší, ale chceme aj ušetriť. Som presvedčený, že všetko prebehne čo najrýchlejšie a transparentne v procesne najkratšom termíne tak, aby sme v októbri mohli začať asfaltovať 🙂

Európske mesto športu 2017

Na oddelení športu pracujeme na zozname všetkých športov v meste. Mapujeme počet registrovaných športovcov v jednotlivých kluboch, zisťujeme ďalšie zaujímavé údaje. Získame tak celkovú informáciu o všetkých športových aktivitách, aby sme ich dokázali podchytiť, hľadali priestor ako ich potenciál využiť, ako pomôcť klubom a podporiť ich. S hokejbalistami sme pred nedávnom podpísali Memorandum o spolupráci. Chceme im pomôcť, veď o chvíľu bude mať banskobystrická základňa 600 registrovaných hráčov. Florbalistom v týchto dňoch pomáhame pri hľadaní miesta, kde by mohli plnohodnotne trénovať. Sme horúcim kandidátom na prestížny titul a ja verím, že sa nám ho podarí získať.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.