Pokračujeme v upratovaní

Do konca roka nám ostáva pár mesiacov. Preto ešte nejdem rekapitulovať, čo všetko sa nám podarilo rozbehnúť či dotiahnuť do úspešného konca. Vo svojom novoročnom prejave som však povedal, že rok 2015 bude rokom upratovania. Po zlučovaní mestských firiem chcem poslancom na siedmom mestskom zastupiteľstve predložiť ďalšiu zmenu – začlenenie Útvaru hlavného architekta do štruktúry Mestského úradu. Sľubujem si od toho väčšiu efektivitu, racionálnosť, transparentnosť a zjednodušenie administratívnych procesov.

Riešime stratégiu dopravy v regióne

Čo ma v súčasnosti teší najviac je postupné napĺňanie sľubu, ktorý som dal všetkým Banskobystričanom. Po tridsiatich rokoch sa dočkajú novej, čistej a kultúrnej autobusovej stanice. Po dlhých procesoch sa  začalo s výstavbou dočasnej autobusovej stanice na parkovisku Mičinská cesta, ktoré bude od začiatku novembra plnohodnotne slúžiť cestujúcej verejnosti.  No a potom môžeme začať búrať  to, čo špatí naše mesto najviac…

IMG_9080-848x485

Som rád, že sme opäť otvorili aj strategickú tému výstavby R-1-ky a prepojenia Banskej Bystrice s Ružomberkom. I keď je to dlhodobý proces, v budúcnosti zásadným spôsobom pomôže prílevu investorov a rozvoju cestovného ruchu.  Stále pracujeme na trvalo udržateľnej mobilite v našom meste – rozvoji cyklodopravy a budovaní cyklotrás .

IMG_8719-848x485

Na ceste za titulom Európske mesto športu 2017

Zo stretnutia so zástupcami športovýchLogo_BB_mesto_sportu_kandidat_SK klubov pôsobiacich v meste som mal veľmi dobrý pocit. Nie každé mesto sa môže pochváliť tak širokou paletou športových aktivít, ako práve Banská Bystrica. Máme tu veľmi dobré podmienky na to, aby sme prestížny titul získali a ja verím, že to spoločne  dokážeme.

 

 

 

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.