Koniec roka býva vždy náročný. O to viac, keď sú na dennom poriadku citlivé témy, ktorými žijú všetci Bystričania. Autobusová stanica je jednou z nich. V priebehu roka realizoval investor množstvo rokovaní so záujemcami, ktorí by boli schopní prevádzkovať dopravnú časť novej autobusovej stanice. Mnohých z nich sme sa zúčastnili aj my, a boli sme teda od začiatku pri zdroji informácií. Po vyhodnotení a zvážení všetkých za a proti sme sa rozhodli, že pre mesto by bolo výhodné po výstavbe BUS – VLAK Terminálu, získať jeho dopravnú časť do svojho vlastníctva. Preto sme v posledných týždňoch absolvovali stretnutia s poslaneckými klubmi o podpore nášho zámeru. Ak pretnú uzol nedôvery, mesto si bude môcť po tridsiatich rokoch určovať pravidlá a nikto nebude diktovať, akým spôsobom má vstupná brána do Banskej Bystrice fungovať. Pre všetkých cestujúcich, ako aj pre dopravné spoločnosti to prinesie novú kvalitu.

IMG_90231

Mestskí strašiaci

Od začiatku roka sa venujeme aj ďalším dvom pálčivým témam, ktorými sú jama pri mestskom úrade a Domu kultúry. Niekoľkokrát sme iniciovali rokovania s vlastníkom týchto nehnuteľností. Som presvedčený, že sme istou mierou prispeli k tomu, aby sa veci pohli dopredu.  Verím, že v ďalšom období nájdeme cestu aj k týmto mestským strašiakom. Každá doba si vyžaduje rozhodné riešenie v tej správnej chvíli. Je na mieste, aby sme aj túto situáciu strategicky vyhodnotili.

Čas Vianoc

Tradičné vianočné trhy s punčom si za posledný týždeň našli svojich obľúbencov. Bohatý vianočný program odštartujeme už tento piatok (4. 12. 17:00 hod.) príchodom Mikuláša a rozsvietením centrálneho vianočného stromčeka na Námestí SNP. Všetkých vás zároveň srdečne pozývam na Primátorský punč (11. 12. o 16:00 hod.). Výťažok z neho pomôže škole pre žiakov s autizmom.

pocasie23-848x485

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.