PR článok | 4.12.2014

Ako zistíte či je pizza kvalitná?

Rokmi overená talianska kvalita v srdci Slovenska

Pizza ako najznámejšia a najobľúbenejšia pochúťka talianskej gastronómie sa stala súčasťou jedálneho lístka a denného menu naozaj veľkého množstva reštaurácií u nás a po celom svete.

Magnoli restauracia bb pizza valoriani pec - Leran Studio.jpgAko však dosiahnuť, aby bolo cesto dokonale upečené a zachovali sa vyvážené chute všetkých ingrediencií? Najdôležitejšou súčasťou tohto procesu je práve pec, v ktorej pizzu robíme. Existuje niekoľko spôsobov pečenia a druhov pecí, no jedným z tých najlepších a po celom svete osvedčených je pec Valoriani, ktorú používa napríklad aj preslávený a úspešný kuchár bez čapice, Jamie Oliver.

S viac ako 120 ročnými skúsenosťami sú pece Valoriani po celom svete tými najlepšími pecami, v ktorých sa tradične kúri drevom. Použitím tých najkvalitnejších materiálov a osvedčeného dizajnu vytvára dokonalé podmienky pre pečenie pizze a ďalších jedál. Tými sú výnimočne vysoká teplota, pri ktorej sa pizza rýchlo upečie a pritom zachová svoju sviežosť. Vytvorí chrumkavé cesto na ktorom čaká šťavnatá šunka, roztečený syr a voňavá zmes byliniek.

Dodnes sa každá pec Valoriani stále vyrába v horách čarovného toskánskeho vidieka. Tieto pece sú ručne vyrábané z tej najlepšej hliny a tými istými rodmi šikovných remeselníkov rodiny Valoriani, ktorí sa ich výrobe venujú už od roku 1890. Tí si svoje zručnosti a skúsenosti odovzdávajú z pokolenia na pokolenie dnes už piatou generáciou. Pece Valoriani sú určené profesionálom, ktorí v nich aj skutočne pečú tie najlepšie pizze po celom svete.

Pizza je kvalitná keď je cesto chrumkavé a popritom svieže a ľahké, keď obloženie láka svojou šťavnatosťou a vôňa vás omamuje, aby ste sa zakusli. Spôsob pečenia je preto úplne kľúčový a na to existuje geniálny spôsob, pec Valoriani.

Magnoli restauracia bb pizza valoriani oven- Leran StudioTakúto pec nájdete na Slovensku len v Banskej Bystrici a to v reštaurácii Magnoli, ktorá okrem kvalitnej pizze ponúka aj tradičné slovenské jedlá. Pizza z takejto profesionálnej pece je naozaj jedinečná a chutná. Svojim chrumkavým cestom a vôňou pripomína pravú taliansku domácu pizzu.

Textúra a chuť jedál, ktoré sa takýmto spôsobom pečú vedľa horiaceho dreva, sú výnimočným a autentickým gastro zážitkom. Vyskúšajte ako chutí pravá talianska pizza z pece určenej profesionálom a pocíťte ten rozdiel. Vychutnajte si ju v príjemnej domácej atmosfére s dobrým vínkom a nechajte sa na chvíľu uniesť mysľou do slnečného Toskánska.

Fotogaléria