Sviatok všetkých zamilovaných sa pomaly blíži. Premýšľali ste už, ako ho so svojou polovičkou strávite? Hovorí sa, že láska prechádza cez žalúdok. Čo poviete na romantické chvíle pri výbornom jedle v príjemnom prostredí netradičnej reštaurácie?

12241753_500920990069993_3418771393911244186_nLen prednedávnom privítala svojich prvých zákazníkov reštaurácia Grill Bar Podlavice, ktorá do Banskej Bystrice priniesla zaujímavý a netradičný koncept. Všetky jedlá sú tu pripravované z čerstvých a kvalitných surovín originálnym spôsobom v talianskej peci alebo na keramickom grile a to vždy na uhlí. Jedlo tak získa skvelú a nezameniteľnú chuť a vôňu. Fritézy či mikrovlnky by ste v kuchyni tejto reštaurácie hľadali márne. A prečo to spomíname? Príprava jedál tu totiž prebieha v otvorenej kuchyni priamo pred očami návštevníkov a tak sa sami môžete presvedčiť, že v Grill Bar Podlavice tradičné „náš zákazník, náš pán“ platí dvojnásobne.

V jedálnom lístku nájdete bohatý výber mäsa od výmyslu sveta. Či už máte chuť na grilovaný steak, pečené koleno, BBQ rebierka alebo burger, nebudete ľutovať. Špecialitou a pýchou podniku je Trhaný burger z konfitovaného kolienka v domácej BBQ omáčke, zapečený so syrom cheddar, plátkom slaninky, pečenou cibuľkou a šalátom podávaný vo vynikajúcej domácej žemli. Na svoje si však prídu aj milovníci zdravej kuchyne. V reštaurácii Grill Bar Podlavice si totiž môžete pochutnať aj na jedlách pripravených metódou sous-vide, ktorú mnohí považujú za jeden z najzdravších spôsobov prípravy jedla. Je to metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách, varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Pri varení vo vákuu neuniká žiadna šťava a tým neuniká ani chuť a suroviny si zachovávajú svoju prirodzenú šťavnatosť a živiny. K dobrému jedlu patrí aj kvalitné vínko a ani tu nenechali nič náhode. Vyberať môžete z vín pezinského vinárstva Pavelka & syn, ktoré patria v súčasnosti medzi najvyššie hodnotené vína v Slovenskej republike.

12346323_506947442800681_2219702313080356157_nV Grill Bar Podlavice si však pre všetkých zamilovaných pripravili niečo špeciálne – trojchodové Valentínske menu. Na začiatku si pochutnáte buď na paradajkovej polievke s parmezánom alebo cibuľovej so špaldovým pečivom. Ako hlavný chod si pre vás a vašu polovičku pripravil šéfkuchár výber z troch jedál. Grilovaný morský vlk so zeleninovým šalátom a pečenými zemiakmi bude správnou voľbou pre milovníkov rýb, steakom z pravej teľacej sviečkovej s domácim bylinkovým maslom a pečenými zemiakmi určite nepohrdnú najmä páni no a pokiaľ máte chuť na niečo ľahšie, tým pravým bude čerstvý šalát s kozím syrom, figami, medom, chilli a domácim pečivom. No a celé menu uzatvára Crème brûlée s karamelom alebo Lávová tortička so zmrzlinou. K takto významnému sviatku patrí aj prípitok v podobe kvalitného talianskeho sektu Prosecco. Aj vám sa už zbiehajú slinky?

V prípade záujmu je potrebné si rezervovať stôl na tel. č. 0902 288 119 alebo priamo v reštaurácii Grill Bar Podlavice, ktorá sa nachádza na Gaštanovej ulici za Základnou školou. Tešíme sa na vašu návštevu.