Quantcast

zlatybazant3

Naše obedové návštevy banskobystrických reštaurácií sme začínali ešte v auguste. Medzitým prvá z navštívených reštaurácií, Zlatý Bažant na Námestí SNP, stihla zmeniť prevádzkovateľa i celkový koncept.

Ani pri našej letnej návšteve sme zo Zlatého Bažanta neodchádzali sklamaní, no zmena prevádzkovateľa v niečom určite zákazníkom prospela. Už pri vstupe som si všimol zmenu v prístupe obsluhy, ktorá bola od úvodu možno až príliš iniciatívna, no príjemna. V ponuke obedového menu sú tri hlavné jedlá a jedna polievka tak, ako tomu boo aj v minulosti. Pondelkový výber obsahoval zemiakový krém s hubami, grilované kuracie prsia, bravčové na hamburský spôsob a šošovicový prívarok.

Polievka

Zemiakový krém možno na prvý pohľad nevyzeral lákavo, no tak či tak som sa na túto polievku tešil. Teplota polievky je jedno z kritérií, ktoré ma zaujíma takmer vždy, keďže by na úvod obeda mala aspoň trochu zahriať. Tu som dostal priam horúcu polievku. Nenazval by som ju však krémom, keďže nemala až takú hustotu. Chuťovo bola ale skvelá, mierne kyslá s kúskami hríbov, ktoré dodali polievke potrebnú arómu. Čerstvá vňať na vrchu jej chuť príjemne osviežila.

zlatybazant2

Hlavné jedlo

Za hlavný chod som tentokrát zvolil jednu z obedových klasík – grilované kuracie prsia, a sám som bol zvedavý ako vyznejú v kombinácii s dusenou brokolicou. Jedlo na tanieri vyzralo pekne, klasicky suchšie a decentne ochutené kuracie prsia boli v kombinácii so šťavnatou brokolicou znesiteľné a zaujímavé. Prílohy, opekaných zemiakov, bolo akurát a boli ideálne prepečené a dostatočne ochutené.

zlatybazant1

Zmena prevádzkovateľa, prístupu a zdá sa, že i nový spôsob prípravy jedál, tejto reštaurácii prospel. Za 3,99 sa tu môžete príjemne a chutne najesť.

Aké skúsenosti máte s touto reštauráciou vy? Zdieľajte svoj názor v diskusii pod článkom…


Ak chcete vedieť, čo ponúkajú v reštaurácii Zlatý Bažant a ďalších 26 reštauráciách v našom meste dnes, pozrite si náš denný prehľad obedového menu v Banskej Bystrici. Ako nám chutilo v iných reštauráciách sa dočítate tu…