1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Viac vecí. Tak napríklad vydarená diskusia BBA s Andrejom Bánom o Ukrajine, silný spomienkový podvečer pri príležitosti 69. výročia oslobodenia Bystrice, čerstvá výstava pohľadníc nášho mesta pripravená skvelým Okrášľovacím spolkom, no a samozrejme, ako väčšinu národa, táto čerešnička na torte.

kompanek2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Žiaľ, jesenné kuvikanie sa naplnilo: ako pred pár dňami upozornila Zuzana L. Majlingová, pred očami sa nám práve rozpadla jedna z najvzácnejších umeleckých realizácií vo verejnom priestore mesta, Kompánkova plastika Poľné znaky, osadená v Parku pod Pamätníkom. A viete čo je najhoršie? Že to vlastne nikomu nevadí. Či…?

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? V pravidelnej bezplatnej právnej poradni v knižnici na Karpatskej som sa pokúsil pomôcť pár ľuďom v ich ťažkých životných situáciách. V sobotu som so susedmi na Rudohorskej dal tradičnú jarnú brigádu v rámci akcie Za krajšie mesto. Spolu s desiatkou ďalších aktivistov pomáham trošku s kampaňou našej Vierke, lebo ak už europarlament, tak s ľuďmi ako je ona, a nie s kadejakými monikami či vyslúžilými partajnými paprdami. A pri tvorbe PHSR BB 2014 – 2020 som si ostro, ale tvorivo povymieňal názory s „pesimistickou sekciou“ pracovnej skupiny – ľudkami, ktorí vidia pohár života v našom meste skôr poloprázdny, ako poloplný. Malovernosť – cesta do pekla:). Bystrica má sto kadejakých chýb, ale stále je to jedno úžasné miesto pre život. Tak prečo sa to hanbíme povedať nahlas?

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.