1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Dobré rozhodnutie krajského súdu vo veci Tikka. Bez falošnej skromnosti pripomínam, že drobnú zásluhu na tom má aj klub BBA.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Čítam práve o sebe, že som podliak a mal by som sa urýchlene ospravedlniť za „obludnú nehoráznosť“, ktorej som sa dopustil. Vyzýva ma na to akýsi nepodpísaný anonym z portálu Bystricoviny. Nuž, dopustil som sa naozaj „obludnej nehoráznosti“ –  pokazil som dlhoročnú tichú dohodu, že do mien prísediacich okresného súdu nominovaných za Mesto sa nerýpe. Očakávanou rolou poslancov v tejto hre je len automaticky zahlasovať za kompletný menoslov predložený úradom, nepýtať sa kto je kto, nediskutovať. Tak, pán T.? A inak, ak je tu niečo „obludne nehorázne“, tak je to tvrdenie z článku, ako sa v dôsledku nezvolenia (niektorých) prísediacich „môžu zločinci dostať na slobodu“. Nič také nehrozí: každý „starý“ prísediaci musí totiž v zmysle zákona dokončiť svoje rozpojednávané kauzy, aj keby to malo trvať ešte roky po vypršaní oficiálneho funkčného obdobia…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? S radosťou v srdci po večeroch študujem zápisnice jednotlivých tematických skupín participatívneho rozpočtu a Spravodajcu PR. Začalo to žiť vlastným životom, a je to super.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.