1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Bystrica pokračuje v upevňovaní si čelnej pozície v práci s najmladšou generáciou, čo sa týka budovania lokálpatriotstva a vzťahu k rodisku. Po minuloročnom Medenom rytierovi  a  Hravej Banskej Bystrici je tu ďalšia novinka – Zábavné putovanie po BB (Neoverená klebeta – v tomto roku možno príde na knižný trh aj kniha rozprávok, resp. povestí o našom meste:-). A náladu mi zdvihol aj portál  tomanoviny.sk, ktorý sa rozhodol urobiť mi bezplatnú reklamu. Vďaka. Článok je to síce štandardne slabučký (t.j. nepodpísaný, pravduskresľujúci, s ukradnutou fotkou z denníka SME, …), ale otvára aspoň dôležitú tému – personálny stav v justícii. Koho zaujíma pravda v tejto „kauze“, nech si pozrie toto zdrojové video (bod č. 16).

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Ďalší pokles počtu obyvateľov mesta.  Žiaľ, už stabilný trend. Drobná spomienka: keď som na začiatku funkčného obdobia v roku 2011 navrhol, aby sme zriadili špecializovanú (nehonorovanú) komisiu, v rámci ktorej by sme  spoločne uvažovali ako zvýšiť počet Bystričanov, a tým aj podielových daní (t.j. základného príjmu našej samosprávy – 19 mil eur v roku 2013!),  bol som niektorými kolegami „poučený“, že komisie zakladajú iba tí, čo nevedia čo robiť … (viď zápis z 2. MsZ zo dňa 25. 1. 2011, str. 15 – 17, 21 – 22) Takže tak.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Rok sa nám naplno rozbieha. Urobili sme preto s kolegami z BBA  tradičný odpočet našej klubovej činnosti s názvom PRAVIDLÁ A PAMÄŤ.  V pondelok nebudem chýbať na novoročnej diskusii s občanmi Sásovej a v stredu máme milú poslaneckú „povinnosť“ – účasť na novoročnom koncerte. Inak, vstup na ten jazzový koncert je voľný a hviezdou večera bude skvelý gitarista (a kybernetik:-) Matúš Jakabčic. Nedajte si to utiecť ani vy.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.