1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Utorkové rokovanie MsZ. Teda v rámci neho schválenie nových pamätihodností Mesta,  ale najmä prijatie Štatútu participatívneho rozpočtu (PR). Tým sme   dokončili inštitucionalizáciu PR a môžeme sa pustiť do jeho samotnej realizácie. Každý kto sa chcete zapojiť, značte si do kalendára dátum 13. 2. 2014, 16.00 hod. To je termín historicky prvého diskusného fóra k PR.  A deň mi spravil aj štvrtkový desiaty ročník Vianočného punču BBA: mihlo sa nám tam do päťdesiat ľudkov, z toho kopec nových, a jeden zaujímavejší ako druhý…

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Utorkové rokovanie MsZ. Teda neschválenie pozmeňujúcich návrhov SaS k VZN o dočasnom parkovaní, ktoré mohli Mestu doniesť do pokladne až 440 tisíc eur ročne. A už úplným gólom bolo odmietnutie udelenia slova pre občana Miroslava Ivana v tejto súvislosti. Za sedem rokov, čo poslancujem, sa také stalo len druhý krát. Toto demokrati nerobia. Hanba, smeráci.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Spolu s kolegami Vierkou a Milanom sme podporili sviečkovú akciu mladých aktivistov na námestí STOP EXTRÉMIZMU. A myslím, že náš názor k tejto veci ukážeme aj v tomto týždni. 

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.