1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Minulotýždňové Gagy. Kremnica je magická. A nielen kvôli tejto kultovej inteligentnej akcii, o ktorej môžeme v Bystrici len snívať, pojedajúc  grilované rebierka… O to viac ma mrzí, že Banská Bystrica s týmto rozkošným „partnerským“ banským mestom nespolupracuje viac. A ani so Štiavnicou! Vyše 500 rokov sme boli v rámci Heptagonály najbližšími partnermi, a odrazu… Po deväťdesiatom roku síce prebehol pokus o oprášenie tejto prirodzenej kooperácie (nadácia Pohronie), ale nakoniec to išlo akosi do stratena… Čo tak začať aspoň dohodou medzi jednotlivými informačnými centrami samospráv v BB, BŠ a Kremnici, o vzájomnom propagovaní sa…?

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo?  Pamätáte sa, čo bolo jedným z dôvodov pádu Nečasovej vlády v Česku? Politické nominácie do verejných firiem. V našom hlavnom meste teraz vládne pobúrenie, lebo primátorovi Ftáčnikovi, ani predsedom poslaneckých klubov, sa akosi nechce zverejniť zoznam svojich nominantov v mestských firmách. Nie je to totiž vidieť voľným okom, keďže v štatutárnych orgánoch firiem sú tam externisti, a nie politici. U nás v Bystrici takýto problém nemáme – v riadiacich orgánoch firiem (MBB, BPM, DPMBB), až na jednu vzácnu výnimku (ML, s.r.o.), sedia rovno poslanci, a to navyše z jednej strany…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Štúdiu materiálov na utorkové rokovanie MsZ. Bude tam veselo, zdá sa.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.