1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Jarmok síce skončil, ale naše mesto žije ďalej. Od pondelka začína Európsky týždeň mobility (16.- 22.9.)  a Týždeň dobrovoľníctva (16. – 21.9.), vo štvrtok  enigmatická Iva Bittová, od piatku dvojdňový sásovský festival Leto v háji (teším sa tam), blíži sa prvý ročník literárneho SLOVOMfestu, atakďalej  apodobne. Je to tu teraz ako v tej piesni od starého Frankie Boya – The City that Never Sleeps

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Verejnoobstarávacie kamarátenšafty. Správa o tom, ako upadá návštevnosť našich verejných knižníc. Ale najmä odchod troch  veľkých  mužov. Slovensko schudobnelo.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? V utorok som inicioval stiahnutie Zásad rozpočtového hospodárenia z rokovania MsZ. Získali sme tým mesiac času na komplexné prepracovanie čl. 10 Zásad, ktorý sa týka participatívneho rozpočtu. Treba na to nájsť súlad medzi jednotlivými aktérmi (aktivisti, úradníci MsÚ, finančná komisia MsZ, poslanecké kluby, …). Nebude to  ľahké, ale nevzdávam to.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.