1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Buldočie nasadenie, akým sa Ľudovít Kaník pustil do županskej kampane. Po rozpačitých a zbytočne bojovných „májových“ začiatkoch  – vynikajúce pokračovanie.  Lieta mu v tom síce aj dosť populizmu, aj  príliš marketingu, a tiež priveľa (vlastných?) peňazí (o divnej strane, ktorú má za sebou radšej ani nehovoriac…), jedno je ale bez debaty – nespomínam si, žeby za dvanásť rokov existencie VÚC-iek vyžarovala z niektorého kandidáta na župana taká energia a chuť robiť to.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Prelistoval som si dnes augustové Radničné noviny …  a budem asi trochu osobný: Vážený Peter! Viem, že máte úprimne rád Bystricu a že sa snažíte urobiť pre ňu, čo je vo Vašich silách. Vážim si Vás za to. Ale tak, ako ma štvalo, keď boli Radničné noviny (RN) pred rokom 2011 presaktorované, berú ma do vývrtky aj teraz, keď sú pregogolované. Navyše, Vy ste v tomto smere sľubovali zmenu! RN sú platené z mestského rozpočtu a mali by byť preto verejnoprávnou platformou patriacou všetkým Banskobystričanom, nielen Vašim priaznivcom. Prosím, myslite na to.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Už tu minule padla zmienka o potrebe nadchnúť mladých cezpoľných vysokoškolákov z UMB a AU pre život a prácu v Bystrici. Aj preto sme spolu s talentovaným študákom a šéfom EAC Martinom Nastišinom začali pracovať na návrhu Dohody o spolupráci medzi našim Magistrátom a ich (progresívnou) Fakultou politických vied a medzinárodných vzťahov UMB. S cieľom prepojiť akademickú teóriu s komunálnou praxou, a vzájomne sa tým obohatiť.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.