1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Udelenie vysokého vyznamenania pre bystrického historika Igora Grausa. Inak, málokto to vie, ale doktor Graus pôsobí aj v Komisii pre pamätihodnosti mesta, kde  – bez nároku na odmenu  – pomáha kultivovať pamäť Banskobystričanov…

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Pokračujúce vyľudňovanie mesta i regiónu, a tiež vojničky našej provinčnej pravice, dôsledkom ktorých je Vladimír Maňka opätovne zvolený za župana BBSK už pol roka pred voľbami. Apropos, BBSK: čo myslíte, bude po novembrových voľbách medzi ôsmimi poslancami BBSK za bystrický okres aspoň jeden nesmerák…?

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem?  Študujem materiály na blížiace sa utorkové rokovanie MsZ, kde jednou z toptém bude štrukturálna reforma kultúrnej politiky Mesta. A teším sa na milú pondelkovú benefičnú akciu KNZM na Radnici, kde zahrá aj Philantropy Band, raritné hudobné zoskupenie veľvyslancov, s primátormi – bubeníkom Petrom Gogolom a gitaristom Milanom Ftáčnikom. Príďte aj vy!

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.