1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Prichádza advent, čas upokojenia. Ideálna chvíľa na stíšenie sa a tiež na prečítanie nejakej dobrej knižky. Milovníci tých o Bystrici budú mať problém vybrať si – toľko sa nám ich tu v poslednej dobe nakotilo. Tak teda skúste aspoň Langsteina (O Zakliatej Bystrici), najnovších bártovcov (BB: Ako sme tu žili) či Gensereka (BB).

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Miro Toman. Priznávam, patrím medzi ľudí, ktorí boli počas králikizmu presvedčení, že práve Toman a jedine Toman prebudí Bystricu z dlhého ľavicového spánku. Bol to chlap, mal gule a človek si ho mohol vážiť. Volil som ho za primátora a posmeľoval som mnohých v mojom okolí robiť to isté. To som ale netušil, že ako pôjde čas, a okolnosti, otočí o stoosemdesiat stupňov … až skončí v nejakom úplnom konšpirátorskom bludárstve.  No čo už, jeho voľba.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Zúčastňujem sa rôznych diskusií  k participatívnemu rozpočtu. V klube BBA máme v tejto téme celkom jasno: participatívny rozpočet je budúcnosť a treba ho všemožne podporovať. Preto pri schvaľovaní rozpočtu mesta na rok 2015 navrhneme, aby sa naň vyčlenilo nie 25 tisíc ako v tomto roku, ale aspoň 50 tisíc. A v strednodobom horizonte až 1 % celkového objemu bežných rozpočtových výdavkov.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.