Babie_leto_v_parku_2014_07021. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Viacero vecí. Napr. rozbiehajúci sa krepáňsky kvíz Petra Farárika, lavička (aj) pre Jána Langoša v mestskom parku, rozšírenie kandidátskych radov BBA o šestnásteho človeka, Mareka Odaloša, ďalší úspech Juraja, Slava a Rolanda, futbalový výkon Slovákov proti Španielom, žičlivé reakcie na naše poďakovanie za podpisy (Echo, 9.10.) a na náš nedávny odpočet činnosti, zásadový antigorilí postoj novinárov SME, sformovanie „žilinskej BBA“, …

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Marian Kotleba nie je práve môj liebling. Dnes mám však potrebu zastať sa jednej jeho aktuálnej (a vysmievanej) aktivity, totiž – zisťovania spotreby toaletného a kancelárskeho papiera na župných školách. Nerozumiem, prečo je to mnohým smiešne. Nejde vôbec o malé peniaze. Nevraviac, že podľa istej urbánnej legendy by dodávateľské nitky mohli viesť na veľmi, ale naozaj že veľmi zaujímavé miesta… Je to podobné, ako keď sme pred časom všetci nadávali na nechutný obsah mesačníka Náš kraj 2/14, ale nikto už nedosledoval tú údajnú ne/efektívnosť dodávok posypovej soli či zemného plynu, o ktorej sa tam (tiež) písalo… Čiže asi takto: župan Kotleba robí jeden prúser za druhým, dostáva za to aj príslušnú mediálnu nakladačku, a väčšinou ju dostáva právom. Ale preboha: so suchým by nemalo horieť aj mokré!

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Chystáme sa s kolegami z BBA na komunálne voľby. Podrobnosti, s dovolením, nateraz neuvediem, náš cieľ je ale jasný – chceme, aby nás v MsZ bolo po 15. novembri viac ako súčasných sedem. Pomôžete:-)?

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.