Marian Sedlacek FB1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Najväčším bohatstvom obcí a miest nie sú ani pamiatky, ani pozemky, ale  – ľudia. A naše mesto je v tomto smere nad mieru obdarené. Príklad z posledného obdobia: pán Marian Sedláček, len tak, nezištne a z lásky k Bystrici,  po štyroch mesiacoch práce kompletne opravil slávne, no zanedbané Kvetinové hodiny v Národnej ulici (RN 8/14, str. 10). Pekný darček, k ich aktuálnym pätdesiatym narodeninám. Máme tak v BB raritu – najbližšie hodiny tohto typu sú totiž až v českých Poděbradoch. A aby dobrých správ nebolo dosť – pán Sedláček vraj najnovšie začal obchádzať nefunkčnú fontánu na Fortničke…

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? No blbá reklama pre Bystricu, čo si budeme klamať…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Pokračujem v šnúre letných stretnutí s obyvateľmi RU-SA. A zúčastnil som sa aj sobotnej diskusie v rámci Festivalu  tolerancie a porozumenia. Bolo fajn, ale festival skončil tak trochu slovensky – miestni náckovia sa tam pustili do miestnych romákov, a naopak. Tolerancia a porozumenie v bystrickej praxi. Ach jaj.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.