V sobotu sa mi dostali do rúk inzertné noviny a na ich titulnej strane bol uverejnený platený článok kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja – Igora Kašpera.

igor-kasperIgor Kašper v článku kritizuje politické strany a médiá, že úporne hľadajú spoločného kandidáta na post župana, ktorý by vo voľbách s prehľadom porazil Mariána Kotlebu. Igor Kašper to celé vníma ako zbytočnú hystériu, ktorá ma zmanipulovať ľudí, aby volili podľa priania politikov, bez možnosti výberu z viacerých kandidátov.

Pán Kašper vo svojom článku ale zabudol spomenúť, že jediná politická strana, ktorá vytrvalo bojuje za jedného spoločného kandidáta na post bystrického župana je strana SMER-SD. Tá strana, za ktorú bol pán Kašper zvolený do Mestského zastupiteľstva, je členom poslaneckého klubu SMERu a aj hlasuje so SMERom.

Takže, ak chce pán Kašper apelovať na korektnú politickú súťaž, mal by sa v prvom rade obrátiť na svojich kolegov zo strany SMER-SD.

Igor Kašper ďalej vo svojom článku píše, že ľudia žijúci v meste sú, narozdiel od ľudí žijúcich na dedinách, odtrhnutí od reality – chodia oblečení v luxusných značkách a lovia pokémonov.

Túto skúsenosť vraj nadobudol pri svojich cestách po regióne.

Ja žijem v Banskej Bystrici a rozhodne sa necítim odtrhnutá od reality. Ja, narozdiel od pána Kašpera, ktorý jazdí na luxusnom striebornom BMW, jazdím na pätnásťročnom aute bez klimatizácie, do ktorého ledva pomestím svoje štyri deti. Taktiež nechodím oblečená v drahých značkách ako možno chodí pán Kašper a veci na oblečenie nakupujem aj v sekáčoch. A na pokémonov nemám čas.

Ďalej pán Kašper kritizuje politikov, že sa dlhodobo nezaujímali o dedinky v regióne, čo malo za následok víťazstvo Kotlebu v kraji.

Tu pán Kašper zase zabudol povedať, že je to práve jeho strana SMER-SD, ktorá tu nepretržite vládne už niekoľko rokov a ktorej investičné stimuly sa končia na hraniciach Nitrianskeho kraja.

Prečo je to tak sa musí pán Kašper opýtať opäť svojich straníckych kolegov zo SMERu.

V závere svojho článku pán Kašper vyzýva: „Poďme makať, ponúkať vízie, tvoriť….“

Voličov by iste viac, ako takéto výzvy do budúcnosti, zaujímalo, čo on ako mestský poslanec za svoje 6 ročné funkčné obdobie pre Banskú Bystricu konkrétne urobil: koľkých investorov oslovil, koľko nových pracovných miest pomohol v Banskej Bystrici vytvoriť. Čo robí preto, aby sa Banská Bystrica nevyľudňovala. Čo ako predseda Komisie Mestského zastupiteľstva pre financie, správu a hospodárenie s majetkom mesta a podnikateľskú činnosť urobil pre zlepšenie podmienok na podnikanie v Banskej Bystrici.

V tejto súvislosti si dovolím poznamenať, že ani jedna z firiem, v ktorej pán Kašper figuruje či už ako konateľ alebo člen dozornej rady nemá svoje sídlo v Banskej Bystrici. Že by v Banskej Bystrici nebolo vhodné podnikateľské prostredie?

A prečo vlastne Igor Kašper tak vehementne bojuje proti jednému spoločnému kandidátovi proti Mariánovi Kotlebovi? No jednoducho preto, lebo mu je jasné, že potom by jeho šance na zvolenie za župana boli nulové. Samozrejme v prípade, že by tým vyvoleným nebol on sám.

Autor blogu:

Andrea Súlovcová

Narodila som sa a vyrastala v Žiline. Študovala som politológiu a medzinárodné vzťahy na Fakulte sociálnych vied Univerzity Karlovej v Prahe a na Universidad Complutense v Madride. Od roku 2003 s manželom žijeme v Banskej Bystrici, kde spolu vychovávame naše štyri deti. Profesne pôsobím v mimovládnom sektore, momentálne pôsobím v projekte zameranom na sociálnu oblasť. Celý život sa zaujímam o veci verejné. Chcela by som, aby moje deti vyrastali v slušnej a dobre spravovanej spoločnosti.