Po prečítaní Vášho blogu na bbonline so zostal prekvapený. Priznám sa, že som Vás ( zatiaľ ) bral ako človeka nejak v úzadí, ktorý rešpektuje sľub neútočenia demokratických kandidátov navzájom, ktorý  kandidáti na župana BBSK  ( niektorí bohužiaľ len )deklarovali.

Urážajú ma však  Vaše tvrdenia, v ktorých  uvádzate, že ľudia okolo Jána Luntera vytvorili tím, ktorí sa usmievajú zo stoviek bilbordov v kraji, (mimochodom Ste menovali aj Milana Lichého, ktorý na žiadnom bilborde nie je ) a spochybnili Ste ich nezávislosť.

             Mám tú česť byť v tíme Jána Luntera a chcem mu, v rámci svojich možností,  pomáhať. Myslím si totiž, že ako  jediný kandiduje z presvedčenia a nie z dôvodov   rôzneho kalkulu. Vy možno neviete ( alebo neveríte ) ako sa Ján Lunter ku kandidatúre dostal a ako dlho trvalo, kým sa pre ňu rozhodol.  Ja som mal tú česť byť v tomto  procese a som mu vďačný, že sa takto rozhodol. Pravdou tiež je, že mnohí z  nás si myslia, že je na tento post až príliš dobrým ČLOVEKOM, ktorý nie je zvyknutý na politické špinavosti (ktorým dnes bohužiaľ musí čeliť )

       Viete koho nezávislosť spochybňujete ?

       Chápem, že sa Vám nepáčia niektoré aktivity BBA v Banskej Bystrici  pri brzdení rôznych investičných aktivít  podnikateľov v Banskej Bystrici ( ale  aj laik  vie, že na takýchto aktivitách sa najviac tuneluje a dáva do vrecka ). Nechajme však bokom vašu banskobystrickú politiku.

        Ako si však dovoľujete spochybňovať nezávislosť členov tímu Jána Luntera v kraji. Poznáte nás ?

      Poznáme napríklad Mirku Vargovú, ktorá z ničoho dala dokopy miestnu akčnú skupinu v  regióne  známom doteraz hlavne  slávnymi predraženými eurolavičkami v Hnúšti či sociálnymi podnikmi exministerky Tomanovej ? Proti Mirke napríklad v Rimavskej Sobote strana Smer nasadila primátora Hnúšte a poslanca NR SR ( súvislosť  s lavičkami čisto náhodná )  primátora Tisovca atď. Myslíte, že žena, ktorá napriek politike Smeru v regióne dokázala presadiť dobré  myšlienky je stranícka ?

           Poznáte Ľubu Lapinovú z okresu Detva, ktorá preto, že upozornila na kšefty s požehnaním politickej strany prišla o zamestnanie nie je nezávislá ?

          Poznáte  Dana Struhára, učiteľa z Brezna, ktorý  na rozdiel od Vás, vystúpil proti aktivitám Mariana Kotlebu napriek tomu,  že   zriaďovateľom jeho školy je BBSK ?

           Poznáte mňa ? V roku 1998 som robil všetko čo som v tej dobe robiť mohol, rovnako ako sa snažím v rámci možností  dnes, aby skončil mečiarizmus aj keď som mohol mať problémy v zamestnaní. Nie som nestranícky ?

          A mohol by som pokračovať.

           Ľudia z tímu Jána Luntera nepotrebujú byť v žiadnej strane, lebo sú to ľudia, ktorí napriek politikom robia v rámci svojich možností všetko pre svoju komunitu či región.Sme jednoducho presvedčení, že pomáhať sa má a považujeme to za samozrejmosť.

P.S.1: Predpokladám, že sledujete komunálnu politiku v  Banskej Bystrici. Určite sa zhodneme na tom, že v roku 2013 sa Marián Kotleba dostal tam kde je hlavne vďaka politike strany SMER ( ktorá predpokladám  Vám nebola a nie je vzdialená ). Všimli ste si, že tí, ktorí Jánovi Lunterovi najviac vyčítajú podporu Smeru sa hneď o rok  do mestského zastupiteľstva dostali práve na  kandidátke (dnes nimi nenávidenej ) strany SMER ?   Alebo sa mýlim páni Mičev a Kašper ?

P.S. 2: Ľudia z tímu Jána Luntera hneď po voľbách v roku 2013 a počas celej doby od roku 2013 aktivizovali ľudí v boji proti fašizmu ( spomínate si na Mikuláš z roku 2013 ? Áno aj ten podporuje Jána Luntera ).  alebo si myslíte, že už vtedy robili kampaň do VÚC 2017 ?  Nejak si neviem vybaviť čo Ste v tejto veci robili Vy, alebo pán Kašper. Niečo si matne spomínam, že pán Klus politológoval. ( vtedy ešte ako nezávislý )

Takže pán Saktor neurážajte ľudí, ktorých nepoznáte a ktorí majú k stranám určite oveľa, oveľa ďalej ako Vy.

Len toľko som chcel.

Autor blogu:

Jozef Bakša

Som šťastný otec dvoch dcér, ktorému nie je jedno v akom prostredí tieto vyrastajú. Som povolaním vyšetrovateľ a často počúvam v okolí, že netypický policajt,ktorému nie sú ľahostajné veci verejné. Pôsobím ako poslanec mestského zastupiteľstva v Sliači, občiansky aktivista a v súčasnosti kandidát na poslanca BBSK v tíme Jána Luntera.