V týchto dňoch sa na nás valia zo schránok letáky kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva. So záujmom si ich prezerám, veď ide o mojich konkurentov v predvolebnom súboji o miesto v mestskom zastupiteľstve.

Mnohí z nich nesľubujú, ale konajú. Vo svojich propagačných materiáloch sa prezentujú fotografiami urobenými tesne po odovzdaní zrekonštruovaných úsekov ciest, chodníkov, parkovacích plôch alebo ihrísk, ktoré boli otvárané s veľkou pompéznosťou.  Zaujímavé ale je, že viaceré fotografie vznikli v čase pred viac ako 4 rokmi, teda v minulom volebnom období.

Ako by vyzerali fotografie z týchto uskutočnených akcií dnes ? Na mnohých chodníkoch už vypadávajú dlaždičky, na cestách nie je problém vidieť popraskaný asfalt, výtlky, či jamy.  Čo sa však z týchto materiálov nedozviem sú informácie koľko to celé stálo a kto tieto práce realizoval. Škoda. Chcel by som si prepočítať koľko nás občanov tohto mesta vyšiel jeden meter takejto cesty či chodníka. Zaujímalo by ma, za akých súťažných podmienok bola vybratá firma, ktorá tú danú rekonštrukciu alebo výstavbu uskutočnila a akú záruku na ňu poskytla.

Takže nabudúce milí kandidáti na poslancov skúste nás občanov informovať o týchto zaujímavých údajoch a číslach včas, po ukončení jednotlivých projektov, aby sme my občania tohto mesta dokázali posúdiť Váš prínos pre mesto Banská Bystrica.

Vlastne ….. dúfam, že vo Vašom prípade žiadne nabudúce už nebude a toto všetko budem môcť ja a ďalší novozvolení poslanci urobiť za Vás !

Autor blogu:

Jaroslav Výbošťok