Quantcast

Mladí športovci Dukly Banská Bystrica uviedli do života novinku v banskobystrickej reštaurácii Lunter Kuchyňa. Plavkyňa Barbora Mišendová, cyklista Kristián Zimány a trojskokan Tomáš Veszelka, ale aj riaditeľ podporných tímov AŠC Dukla Miloš Bátovský sa zhodujú, že tofu rozhodne patrí aj do jedálnička špičkových športovcov a navyše môže aj skvelo chutiť.  

Od konca mája si každý pracovný deň, okrem piatka, môžu návštevníci Lunter Kuchyne, na Kollárovej 18 v Banskej Bystrici, po 14-tej hodine vybrať novinky Lunter Burger alebo Barbecue Tofu Burger, to všetko aj v bezlepkovej verzii, podávané s hranolčekmi zo sladkých batátov. Chuť si môžu zákazníci spestriť buď chilli, bylinkovou, barbecue omáčkou alebo sojanézou.

„Mnohí naši návštevníci, ktorí majú radi pestrý jedálniček a zdravý životný štýl sa nás pýtali, či nevytvoríme rastlinný burger. Nad touto myšlienkou sme sami koketovali už dlhšie. S našim šéfkuchárom Romanom Filipčanom sme už na začiatku roka začali skúšať rôzne verzie a chuťové kombinácie tofu, ktoré je hlavnou surovinou nášho burgeru. Hľadali a testovali sme najlepšie a najchutnejšie alternatívy, takže verím, že s výsledkom budú ľudia spokojní. Prvé reakcie sú veľmi pozitívne,“ spomína  Jakub Lunter zo spoločnosti ALFA BIO, ktorý je zodpovedný za rozvoj konceptu Lunter Kuchyňa.

Reštaurácia Lunter Kuchyňa v centre Banskej Bystrice je známa svojimi rastlinnými zdravými jedlami a obedovým menu, ktoré pripravuje tím skúsených kuchárov, pričom starostlivo dbajú na to, aby boli jedlá nutrične vyvážené, rozmanité a hlavne chutné.„Zákazníci si u nás týždenne pochutia na pätnástich čerstvo pripravených jedlách v rastlinných verziách tradičnej slovenskej alebo medzinárodnej kuchyne. Dve jedlá sú pritom vždy nové,“ hovorí Jakub Lunter.

Práve vďaka zdravej a vyváženej strave sú častými hosťami reštaurácie aktívni ľudia a známi športovci. Stretnúť v Lunter Kuchyni  tak môžete aj zverencov z Dukly Banská Bystrica. Reštaurácia  sa pre mladých športovcov dokonca stala pravidelným dodávateľom nutrične bohatých, zdravých a chutných raňajok.

Spoluprácu s Lunter Kuchyňou víta aj riaditeľ podporných tímov z Dukly Banská Bystrica Miloš Bátovský. Už ako aktívny športovec vždy dbal na to, aby bola jeho strava pestrá. Odporúča to i športovcom, pretože aj pri vrcholovej príprave je kvalitné jedlo zásadné. Medzi vhodné potraviny jednoznačne zaraďuje aj tradične spracovanú sóju vo forme tofu.

„Pre športovcov je tofu skvelou súčasťou jedálnička, lebo obsahuje veľa bielkovín, enzýmov a iných prospešných látok a pritom je ľahko a rýchlo stráviteľné. Vrcholový športovec často potrebuje veľké množstvo bielkovín. Počas dlhých hodín, niekedy viacfázového tréningu, mu potom rýchlo stráviteľné, zdravé tofu, tréningový proces uľahčuje,“ vysvetľuje Miloš Bátovský.