Ktorá miestnosť v domácnosti je najviac „háklivá“ na výber vhodných materiálov? Zrejme vám napadla kúpeľňa. Áno, všadeprítomná voda a vlhkosť môžu dať použitým materiálom zabrať a tak je pri rekonštrukcii kúpeľne dôležité dbať na každý detail.

Odolný, hygienický a dobre vyzerajúci kuchynský drez

Avšak jednoduché to nie je ani v kuchyni. Výpary pri varení spoľahlivo „nahradia“ vlhkosť, ktorá vzniká v kúpeľni, niektoré materiály musia zniesť aj extrémnejšie teploty a keďže v kuchyni pripravujeme rôzne pokrmy, dôležitá je aj kuchynská hygiena.

Všetky tieto spomenuté „záležitosti“ sa týkajú hlavne kuchynských drezov. Pochopiteľne je tu prítomná voda, často horúca a taktiež drobné zvyšky rôznych potravín, čo môže byť problém pre dodržiavanie hygieny materiálu, z ktorého je drez.

Kvalitné nerezové drezy si so všetkým poradia. Sú odolné voči hrdzaveniu a aj extrémnym teplotám. A čo sa týka hygieny a čistenia, výhoda nerezových drezov je v tom, že nerezový povrch nemá žiadne póry a tak ho jednoducho môžete naozaj dôkladne vyčistiť. Nehovoriac o tom, že aj po rokoch vyzerá skvelo.

Podlaha ako stvorená do kuchyne

Presuňme sa teraz z drezu na zem. Nie, nebudeme jesť zo zeme, ale pozrieme sa na vhodný druh podlahy do kuchyne. Dlhé roky sa v kuchyniach používala dlažba. Tá je odolná voči rôznym „kuchynským“ vplyvom.

Teda až do okamihu, kým vám na ňu nepadne ťažký hrniec alebo nejaké iné kuchynské vybavenie, čo môže mať za následok jej prasknutie. Chcelo by to teda nejakú pružnejšiu podlahu. Pozeráte sa teraz na laminát, ktorý máte v obývačke? Tomu však môže uškodiť voda a vlhkosť.

Riešením je vinylová podlaha. Tá je dostatočne pružná na to, by ju nehrozili pády ťažkých vecí a je 100% vodeodolná, takže ak sa vám v kuchyni niečo rozleje na takúto podlahu, nie je to žiaden problém. A naviac je aj na dotyk podstatne teplejšia a príjemnejšia ako dlažba. No skrátka ideálna podlaha do kuchyne.