V poradí štvrtý obed som mal naplánovaný v reštaurácii Dublin v Europa Shopping Centre, avšak najesť tam sa mi nepodarilo, keďže v čase o 12.45 h už obedové menu nemali. Po posledných skúsenostiach je mi jasné, že na obedy v Bystrici je treba chodiť skôr. V stredu som si teda vybral Gastro Walter, ktoré je na Dolnej ulici číslo 1. 

walterKeďže máme stále pekné, teplé počasie, jasné že som si vybral sedenie na terase. Reštaurácia ma skvelú polohu, hneď pod námestím SNP, pod reštauráciou Zlatý Bažant. Na preplnenej terase som mal na výber tri stoly, dva na slnku a jeden v tieni. Slnko však bolo dosť horúce, takže som si vybral stôl v tieni napriek tomu, že ešte nebol uprataný po ľuďoch, ktorí tu sedeli predomnou.

Obedové menu dnes obsahovalo hovädziu polievku s pečeňovými haluškami a dve hlavné jedlá, buchty na pare so slivkovým lekvárom, makom a masielkom (3,65€) a važeckú pochúťku v zemiakovej placke s kyslou kapustou (3,75€). Pri expresne rýchlej objednávke som si nestihol vypýtať ani pohár čistej vody. Zjavne toho mala čašníčka pri toľkých zákazníkoch dosť, čo na sebe dala poznať. Gastro Walter je akýmsi sklbením rýchleho stravovania a bežnej reštaurácie. Aj keď ma na terase obslúžili, nebolo mi celkom jasné, či má personál prioritu v obsluhe za pultom alebo u sediacich hostí.

Polievka

So spomínaným skĺbením s rýchlym stravovaním súvisí, že celé obedové menu mi bolo donesené na tácke. Pustil som sa teda do polievky. Prekvapil ma jej obsah: halušiek, zeleniny a hovädzieho mäsa v nej bolo totižto naozaj požehnane. Zas som mal problém s teplotou, bola len mierne teplá,  chuťovo však výborná. Plnohodnotná polievka na obed, ktorú by som odporučil každému.

walter polievka

Hlavné jedlo

Ako hlavné jedlo som si vybral važeckú pochúťku. Polievku som teda odsunul na opačnú stranu tácky a zobral do ruky príbor.

walter nozik

Na tento nožík som chvíľu pozeral a rozmýšľal, či s ním mám naozaj jesť, alebo si vypýtať druhý. Zvolil som tú správnu možnosť a poprosil pani, ktorá odnášala zo stolov jedlo, zrejme pomocnú silu, o druhý nožík. Ochotne mi ho doniesla a podala z ruky do ruky. S „chuťou“ som začal pomaly ochutnávať hlavné jedlo.

walter hlavne2Kapusta bola naozaj kyslá, zemiaková placka bola naozaj zo zemiakov. Bola mierne podliata omáčkou a vo vnútri sa nachádzali kúsky mäsa. Cesto placky však bolo dosť hrubé, takže namáčanie v omáčke bolo nevyhnutné. Mäso som jedol s plackou len v každom druhom súste, aby mi podľa mojich výpočtov ostalo až do konca. Moja matematika však nebola presná a posledné sústa som jedol bez omáčky i bez mäsa. Kyslá kapusta bola príjemným osviežením, avšak celú som ju nezjedol. Kapusta bola studená, a jedlo sa jej skoro vyrovnávalo. Takže znovu problémy s teplotou, tentokrát asi najväčšie.

Môj dojem z tohto obedu nebol vôbec dobrý. Na privítanie neuprataný stôl (samozrejme, že som si mohol vybrať aj uprataný, ale na slnku bolo naozaj teplo), po skvelej polievke ma však do reality vrátil „čistý“ nožík a važecká pochúťka, ktorá až takou pochúťkou nebola. Myslím si, že za 3,75€ sa dá v našom meste najesť lepšie a trochu kultúrnejšie.

Aké skúsenosti máte s touto reštauráciou vy? Zdieľajte svoj názor v diskusii pod článkom…


Ak chcete vedieť, čo ponúkajú v reštaurácii Gastro Walter a ďalších 25 v našom meste dnes, pozrite si náš denný prehľad obedového menu v Banskej Bystrici. Ako nám chutilo v iných reštauráciách sa dočítate tu…