PR článok | 10.11.2017

Burgerová sezóna v Červenom Raku: Domáce burgery a remeselné pivo

Rodinnú reštauráciu a piváreň Červený Rak zrejme navštívil aspoň raz každý Banskobystričan.  Okrem príjemnej polohy priamo na Námestí SNP sa Červený rak môže pochváliť aj viacerými banskobystrickými unikátmi – remeselným pivovarom KREBS, vďaka ktorému na pivnom lístku nájdete aj tradičné domáce pivá navarené podľa rodinných receptúr, a jediným pivovarským múzeom mapujúcim históriu pivovarníctva v Banskej Bystrici.

Burgerová sezóna v pivárni

Návštevníci pivárne si môžu pamätať na klasiky ako rakársku cibuľku vyprážanú v pivnom cestíčku, rebierka s kyslou zeleninou, či na ďalšie tradičné rakárske jedlá. Tie na jedálnom lístku pivárne stále nájdete, ponuka je však obohatená o burgery. Od tých z fastfoodov sa líšia najmä kvalitou potravín a zložením.

„Pre naše burgery hľadáme vždy nové kombinácie jedinečných surovín, čerstvého mäsa a domácej žemle. Klasika zostáva, ale hľadáme ďalšie možnosti, ako túto ponuku urobiť ešte viac zdravou a zaujímavou. Špecialitkou je domáci dresing a domáce cibuľové čatní,“ hovorí šéfkuchár Martin Hlavatík.

„Naši návštevníci nie sú iba zákazníci, ale hostia pri našom domácom stole. U nás máte istotu, že vaše jedlo bude rovnako kvalitné, ako keby sme ho pripravovali u nás doma,“ dodáva.

Prvá dva týždne sezóny piváreň lákala ľudí na BIO burger s mäsom z ekologickej farmy Turová, podávaný v domácej žemli a so steakovými hranolkami.

Nebola to však jediná novinka, ba ani jediná akcia prichystaná pre návštevníkov pivárne. Burgerová sezóna potrvá do decembra a akcie sa budú obmieňať každé dva týždne. Už 6. novembra sa v pivárni Červený rak začala nová akcia: Príďte štyria, jeden neplatí. Pri objedaní štyroch burgerov za jeden z nich nebudete musieť zaplatiť. Táto akcie bude trvať do nedele 19. novembra.

Poctivá reštaurácia

Reštaurácia nadväzuje na nový koncept Poctivo, ktorý je súčasťou Červeného Raka.

„Vážime si naše korene a chceme ich ctiť. Ostali sme preto verní tradíciám a poctivej kuchyni. Naše jedlá pripravujeme z lokálnych surovín a vyhýbame sa polotovarom, dôraz kladieme na spôsoby prípravy. Jedálny lístok pripravujeme sezónne, aby sme využili čerstvé suroviny a v súčasnosti vás pozývame na prebiehajúce husacie a kačacie hody a na ochutnávku jesenného lístka.“ uzavrel šéfkuchár Hlavatík.

Informácie o aktuálnej akcii, jedálnom lístku, či podujatiach sledujte na webe www.cervenyrak.sk alebo na FB stránke www.facebook.com/cervenyrakbb.

Fotogaléria